Menü ≡

Big Air Contest összefoglaló a Suzuki Nine Queensről

2015.03.26.
A 2015-ös Suzuki Nine Queens kétség kívül korszakalkotó volt a női freeski és snowboard történelmében, ahol eddig még nem látott trükkökkel is találkozhattunk március 15 és 20. között. Volt minden: heli, versenyek a napfelkeltében vagy naplementében és persze a végső leszámolás, a Big Air Contest.
h i r d e t é s
A versenyen idén is a német leányzó, Lisa Zimmermann győzött, aki már zsinórban harmadjára szerezte meg az aranyérmet, miközben a norvégstílus királynő, Kjersti Ostgaard-Buaas végzett a snowboardosok élén.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Suzuki Nine Queens 2015 verseny összefoglaló videója:

Big Air Contest - Snowboard

A verseny egy egy órás jam sessionként zajlott le, ahol minden résztvevőnek körülbelül 8 körre volt lehetősége, és a két legjobb trükk számított bele a végső pontszámba. Kjersti magabiztosan csúszott a megmérettetés közben, aminek köszönhetően végül a toppon végzett egy backside 540 japan és egy front 720 stale-lel. Mi több, majdnem sikerült beadnia egy tökéletes frontside 1080-at, amit Jamie Anderson (USA) előzőleg megcsinált még a hét elején.

Monster Showdown Jamie vs. Klaudia:

Big Air Contest - Freeski

A síelők terén sem unatkoztak a nézők a verseny alatt. Lisa Zimmermann (GER) például körről körre ejtette ámulatba a közönséget, de a két legkiemelkedőbb mégis a switch right 1080 mute, és a switch left double 1080 volt, egy eddig még soha nem látott trükk a női síversenyeken. Lisa mögött végzett az olasz Silvia Bertagna a második helyen egy szolidabb 900 tail grabbel amit egy 1080 tail grab követett. A dobogót pedig Emma Dahlström (SWE) egészítette ki, miután egy switch 720 double japan és egy switch cork 540-el megszerezte a bronzérmet.
Több infó: www.ninequeens.com
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó galériák:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »