Hogyan használjuk a GOPASS kártyát?

2023.03.16. síelők.hu

A Tátra legjobb síterepein Szlovákiában, de számos lengyel, cseh és már 7 osztrák + egy olaszországi síterepen is csúszhatunk már Gopass kártyával. De vajon hogyan működik? Hogy lehet legegyszerűbben hozzájutni? Ezekre a kérdésekre adunk választ az alábbi cikkben, saját tapasztalatok alapján.
A plasztik kártyákat a síelés végén el kell tenni, azok nem visszaválthatóak. A legközelebbi síelésünk alkalmával ugyanezeket a kártyákat használhatjuk. | Kép: síelők.hu
Ahhoz, hogy használni tudjuk a kártyát, vagyis könnyedén hozzájussunk a síbérlethez, utazás előtt érdemes regisztrálni a gopass.travel oldalon, amit kétféle módon is megtehetünk:

1. Írd a böngésződbe: www.gopass.travel , majd regisztrálj érvényes e-mail címeddel.
2. Az email címedre kapsz egy automatikus e-mailt, amit meg kell nyitni és visszaigazolni.
3. Hamarosan megérkezik az e-mail címedre a digitális Gopass kártyád.
4. Ezt mentsd le a letöltött képekhez vagy a "Wallet" nevű alkalmazásba. Itt könnyedén megtalálod, amikor szükséged lesz rá.

Egy másik egyszerű módja a regisztrációnak:

1. Töltsd le a GOPASS alkalmazást a mobiltelefonodra.
2. Regisztrálj az alkalmazáson keresztül.
3. Igazold vissza az e-mail címedet.
4. Töltsd fel a digitális Gopass kártyád az alkalmazásba.


TIPP: Egy családon belül elegendő egy regisztráció. A családtagokat az alkalmazásban hozzá lehet adni. Így egyszerűbb a bérletvásárlás.

Ha megtörtént a regisztráció és megérkezett a digitális Gopass kártya, a bérletvásárlás is kétféleképpen történhet:
  • online az alkalmazáson keresztül - így nagyobb kedvezményben részesülsz
  • a helyszínen
Ha bizonytalanok vagyunk, abban hogy fogunk-e síelni, akár az időjárási körülmények, vagy egyéb váratlan helyzet miatt, akkor érdemesebb megfontolni a helyszíni bérletváltást. Ilyenkor keressük fel a pénztárat (Cashdesk - Pokladňa) a síterep aljában. Általában számos automatát is kihelyeznek ki, amelyeknek nagyon egyszerű a használata.

Hogyan használjam a Gopass automatát?

1. Válasszuk ki a megfelelő nyelvet.
2. Olvassuk be digitális Gopass kártyánk számát.
3. Válasszuk ki a megfelelő "terméket", bérlet típust.
4. Ne feledkezzünk meg a családtagok bérletéről sem!
5. Bankkártyával kifizetjük a bérletet + első alkalommal + 2 EUR kártya díjat.
6. Az automata jelzése szerint kiadja az egyes családtagok plasztik kártyáit. A kártyákat a síelés végén el kell tenni, azok nem visszaválthatóak. A legközelebbi síelésünk alkalmával ugyanezeket a kártyákat használhatjuk.
Pénztár - Cashdesk - Pokladna Tátralomnicon I fotó: sielok.hu
TIPP: A Gopass alkalmazáson keresztül számos kedvezményhez juthatunk, élő pályadatokat láthatunk, webkamerákon keresztül ellenőrizhetjük a pályákat, sőt még a megtett kilométereket is számlálhatjuk.
Példa a bérletvásárlásra: így vehetünk jegyet a Lomnici-csúcsra vivő kabinos liftre.
A Tátra legjobb síterepeinek (Jasna, Tátralomnic, Csorba-tó) üzemeltetői elsőként vezették be az un. dinamikus síbérlet árakat, ami azt jelenti, hogy a bérletek és napijegyek ára naponta más lehet, forgalomtól függően. A bérleteket online, elővételben lehet megvásárolni Gopass kártyával és ezzel jelentős összegeket takaríthatunk meg. A Gopass szezonbérletre is ez érvényes. Elővételben jelentős kedvezményt adnak, és a kedvezmény annál nagyobb, minél korábban dönt valaki a vásárlás mellett.
KOMMENTEK
gyugitibi | 2023.03.17. 07:21
A Gopass rendszer szerintem egy nagy sz... Ha az alkalmazásban szeretném megvenni a jegyet kiírja hogy ops valami hiba történt gyere vissza később. A kasszáknál megvettem a kétnapos jegyet, délben lezárták a pályát a nagy szél miatt kettő napra. Közölték hogy nem tudom visszaállítani, vagy jóvá íratni, menjek fürödni. A fürdőben is érvényes a bérlet. Így elég drága fürdés lett a 2napos síelés helyett. Ajánlom mindenkinek hogy csak az aznapi jegyét vegye meg!!!
Whylechlapht | 2023.03.17. 10:14
Egyet értek. Sok éves tapasztalat, hogy a gopass célja, hogy minél több pénzed ragadjon bent a kártyán. Egyáltalán nem felhasználóbarát és nem könnyíti meg a bérletvásárlást. Nem egyszer fordult elö, hogy “invalid card” miatt várhattuk végig a 2-3 órás sorokat Jasnán. Vagy hiába hogy csak 1 után értünk a pályára, fél napos bérlet nem választható online, ki lehetett várni a sort ismételten a pályán. Jelenlegi formájában egy nagy lehúzás.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.