Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2005/2006: Obertauern, Lachtal és Saalbach-Hinterglemm


Obertauern

Az idei évben Obertauernen is lesznek újdonságok. A korábbi Flubachalmlift tányérost már a nyár folyamán leszerelték, és a helyére egy fixszékes négyülésest építenek Monte Flu néven. Az új felvonó elsősorban a funpark használóinak, azoknak, akik a Kehrkopf körül van a szállásuk, illetve azoknak, akik a P0 parkolót veszik igénybe jelent majd kényelmet. Ezenkívül fejlesztik a hóágyúrendszert és a Zehnerkarbahn kabinos hegyállomásánál egy 33.000 köbméter befogadóképességű víztározót is létrehoznak. Az idei fejlesztések költsége nagyjából 4,3 millió eurót tesz ki

Lachtal

Lachtal az idén 2 millió euró támogatást kapott Steiermark tartománytól. A már meglévő 13 hóágyú mellé így még négy újat vásárolnak, ezenkívül fejlesztik és bővítik a hóágyúrendszer vezetékhálozatát is, s kapacitását is növelik. A Schönberg felvonónál egy új sípályát hoznak létre. A hatüléses hegyállomásához pedig szélfogókat telepítenek. A síparadicsom vezetője Karl Schmidhofer azonban a fűthető bőrüléseket tartja az idei szezon legnagyszerűbb fejlesztésének. Összesen 62 ilyen széket vásároltak (természetesen a hatüléseshez) 180.000 euró értékben. A Lachtalhaust pedig egy magyar befektetőcsoport vásárolta meg.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang

Kezdjük az új liftekkel, kicsit részletesen. Kicserélik a kétüléses, igazán fapados ülőszékest (42-es), amely a völgy legvégében vitt fel a Hochalm aljában lévő liftekhez. Ezt a liftet főként azok használták, akik a Zwölferkogel északi oldalán lévő feketén csúsztak le és a völgy másik oldalán folytatták a Sícirkusz besíelését. Mostantól egy gyors, nyolcszemélyes kabinos teszi meg az amúgy sem hosszú szakaszt.

Az igazi újdonság a két egymás mellet működő lift cseréje lesz. A 9-es és 10-es számú Kohlmaisgipfellift és Bergeralmlift elnevezésű felvonókat pedig kicserélik, modern, hatszemélyes, buborékos, gyorsfelvonókra, amelyek külön szenzációja a fűthető ülések lesznek. "Adjuk meg a popsinak, ami jár"- ahogy kedvenc sípartnerem szokta mondani. Tehát három új lift a következő szezonban, mind a délutánra napsütötte oldalakon.

Nemcsak a liftek fejlődnek, hanem a síterep egyéb infrastruktúrája is. Az eddigi 245 hektáros mesterségesen behavazott terület és ezt a hatalmas részt kiszolgáló 384 hóágyú száma is várhatóan növekszik. Elkészül a terep nyolcadik mesterséges víztározója is a Westgipfel oldalában.

A sok jó hír mellett kicsit ünneprontásnak tűnik, hogy a bérletek ára is emelkedni fog. Sajnos új gyakorlatot vezetnek be a helyiek, vagyis a napijegy egységesen 36 euróba fog kerülni, egész szezonban, a Karácsony előtti időszak kivételével. Szerencsére a többnapos bérletek esetében kedvezőbb árakon is lehet síelni, az adott időszaktól függően (5 időszak!!!). Az is újdonság, hogy az utószezont két részre bontották, utószezonra és szezonzárásra (Saisonschluß), az utóbbi április 1-től érvényes és a jegyek ára is olcsóbb.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.