Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2005/2006: Obertauern, Lachtal és Saalbach-Hinterglemm


Obertauern

Az idei évben Obertauernen is lesznek újdonságok. A korábbi Flubachalmlift tányérost már a nyár folyamán leszerelték, és a helyére egy fixszékes négyülésest építenek Monte Flu néven. Az új felvonó elsősorban a funpark használóinak, azoknak, akik a Kehrkopf körül van a szállásuk, illetve azoknak, akik a P0 parkolót veszik igénybe jelent majd kényelmet. Ezenkívül fejlesztik a hóágyúrendszert és a Zehnerkarbahn kabinos hegyállomásánál egy 33.000 köbméter befogadóképességű víztározót is létrehoznak. Az idei fejlesztések költsége nagyjából 4,3 millió eurót tesz ki

Lachtal

Lachtal az idén 2 millió euró támogatást kapott Steiermark tartománytól. A már meglévő 13 hóágyú mellé így még négy újat vásárolnak, ezenkívül fejlesztik és bővítik a hóágyúrendszer vezetékhálozatát is, s kapacitását is növelik. A Schönberg felvonónál egy új sípályát hoznak létre. A hatüléses hegyállomásához pedig szélfogókat telepítenek. A síparadicsom vezetője Karl Schmidhofer azonban a fűthető bőrüléseket tartja az idei szezon legnagyszerűbb fejlesztésének. Összesen 62 ilyen széket vásároltak (természetesen a hatüléseshez) 180.000 euró értékben. A Lachtalhaust pedig egy magyar befektetőcsoport vásárolta meg.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang

Kezdjük az új liftekkel, kicsit részletesen. Kicserélik a kétüléses, igazán fapados ülőszékest (42-es), amely a völgy legvégében vitt fel a Hochalm aljában lévő liftekhez. Ezt a liftet főként azok használták, akik a Zwölferkogel északi oldalán lévő feketén csúsztak le és a völgy másik oldalán folytatták a Sícirkusz besíelését. Mostantól egy gyors, nyolcszemélyes kabinos teszi meg az amúgy sem hosszú szakaszt.

Az igazi újdonság a két egymás mellet működő lift cseréje lesz. A 9-es és 10-es számú Kohlmaisgipfellift és Bergeralmlift elnevezésű felvonókat pedig kicserélik, modern, hatszemélyes, buborékos, gyorsfelvonókra, amelyek külön szenzációja a fűthető ülések lesznek. "Adjuk meg a popsinak, ami jár"- ahogy kedvenc sípartnerem szokta mondani. Tehát három új lift a következő szezonban, mind a délutánra napsütötte oldalakon.

Nemcsak a liftek fejlődnek, hanem a síterep egyéb infrastruktúrája is. Az eddigi 245 hektáros mesterségesen behavazott terület és ezt a hatalmas részt kiszolgáló 384 hóágyú száma is várhatóan növekszik. Elkészül a terep nyolcadik mesterséges víztározója is a Westgipfel oldalában.

A sok jó hír mellett kicsit ünneprontásnak tűnik, hogy a bérletek ára is emelkedni fog. Sajnos új gyakorlatot vezetnek be a helyiek, vagyis a napijegy egységesen 36 euróba fog kerülni, egész szezonban, a Karácsony előtti időszak kivételével. Szerencsére a többnapos bérletek esetében kedvezőbb árakon is lehet síelni, az adott időszaktól függően (5 időszak!!!). Az is újdonság, hogy az utószezont két részre bontották, utószezonra és szezonzárásra (Saisonschluß), az utóbbi április 1-től érvényes és a jegyek ára is olcsóbb.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.