Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2005/2006: Bad Kleinkirchheim és Kopaonik

2005.09.19. Bata Attila

Bad Kleinkirchheim

A kedvelt karintiai síparadicsomban az idén több újdonsággal is találkozhatunk. Először is fejlesztik a hóágyúrendszert, így a St. Oswald-i pályák is hóbiztosabbá válnak, amennyiben elmaradna az égi áldás. Ezért a nockalmi víztározót nagyobbítják meg, hogy a megnövekedett kapacitás ne jelentsen gondot. A legnagyobb fejlesztés azonban a felvonókhoz kötődik. Ugyanis a korábbi Scharte I és Scharte II húzólifteket modern, négyüléses felvonók fogják felváltani, így ezentúl a sízők kényelmesebben és gyorsabban juthatnak a Wiesernockra és a Spitzeggre. Továbbá a már most több, mint 100 km-es pályarendszer 2 km-el bővül a Brunnachabfahrt és a Spitzegabfahrt környékén.

Kopaonik

Szerbia legnépszerűbb síterepén is várható néhány fejlesztés. A legfontosabb, hogy a Doppelmayr cég közremükődésével két új négyüléses felvonó épül. A Mali Karaman néven futó fixszékes egy korábbi húzóliftet fog felváltani, míg a Pancic levehető székes egy együlésest fog felváltani. A beruházások összköltsége várhatóan 5 millió eurót tesz ki, amiből 2 milliót a szerb kormány vállalt magára, a többit Kopaoniknak kell előteremtenie. Továbbá újra megnyítják a Krcmar környéki sípályát. Ugyanis ezt a területet az 1999-es NATO bombázások során több találat is érte, illetve néhány ledobott bomba nem robbant fel. Az ősz folyamán ezektől megtisztitják a lejtőt, így azt újra birtokukba vehetik a sízők és hódeszkások.

A szerb terepen 44 km pálya várja a síelőket. A sípályák száma és mérete emelkedhet a közeljövőben, hiszen újra lehet majd használni a megtisztított pályákat is. Az idei szezontól néhány liftet áttelepítenek az új pályákra, és ez a folyamat jövőre is folytatódik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Slow Travel Resort Kirchleitn csillagcsillagcsillag
Családi üdülőfalu 35, 55 és 70 négyzetméteres 4-6 fős önellátásos apartmanokkal és számtalan szolgáltatással St. Oswaldban, mindössze 200-400 méterre a legközelebbi sífelvonótól. Szolgáltatások: éttermek, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.