Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újrakezdődik a kapruni tragédia tárgyalása

2005.09.27. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

Az osztrák ügyészség megkezdte az újabb tárgyalást a 2000 november 11-i kapruni baleset ügyében . Ezúttal a korábban felmentett nyolc vádlott áll a bíróság előtt újra, akik a vád szerint felelősek voltak a kapruni gleccservasút katasztrófájában, amely 155 síelő és snowboardos halálát okozta.

A tárgyalást Linzben tartják és elvileg három lehetséges döntés születhet. A bíróság helybenhagyhatja a felmentésüket, vagy megváltoztathatja a korábbi ítéletet, vagy akár teljesen új tárgyalást is kiírhat.

A korábbi tárgyalásokon 16 embert felmentett a bíróság. A mostani nyolc vádlott is közéjük tartozott. Kettő közülük azon cég alkalmazottjai, amely a lifteket üzemeltette, ketten a kigyulladt vasutat gyártó cég alkalmazottjai, két műszaki személy, valamint két állami hivatalnok ül most a vádlottak padján.

Emlémű az áldozatok tiszteletére
Emlémű az áldozatok tiszteletére

Ausztria legtöbb halálesetet követelő balesete 2001 november 11-én történt, amikor az alagútban közlekedő gleccservonat egy hibás berendezés szikrájától lángra kapott és a tűz villámgyorsan végigterjedt az egész alagúton. Összesen 12 embernek sikerült megmenekülnie.

A legtöbb áldozat német és osztrák volt, de volt nyolc amerikai, valamint japán, szlovén, holland és brit halottja is a katasztrófának. Csak Ausztriában több mint 100 pert indítottak eddig a hozzátartozók kártérítés érdekében.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »