Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lezárulhat a kapruni tragédia áldozatainak ügye

2008.02.12. Bata Attila

Lezárulhat a kapruni tragédia áldozatainak ügye Hét évvel a 155 halálos áldozatot követelő kapruni gleccservasút targédiája után, hamarosan sor kerülhet az áldozatok anyagi kárpótlására. Már sikerült megállapodni az áldozatok hozzátartozóinak nagy részével a kártérítés mértékében, amelyet idén júniustól fizetnek ki.

A síelés történetének egyik legszörnyűbb tragédiája 2000. november 11-én következett be az ausztriai Kaprun gleccserére közlekedő földalatti vasúton. Az alagútban közlekedő szerelvény műszaki hiba miatt kigyulladt, és valóságos izzó pokollá vált az alagút belsejében. Az utasok közül tizenkét síelőt sikerült kimenteni, de a 155 áldozatnak szinte esélye sem volt a menekülésre. Később, az elhúzódó bírósági tárgyalások végén, senkinek sem állapították meg a bűnösségét a katasztrófával kapcsolatban.

Az áldozatok hozzátartozói közösen és egyenként is kártérítési igényeket jelentettek be, ezeknek kivizsgálására és intézésére külön bizottságot hoztak létre. 2008. január végéig körülbelül 400 kártérítési igényben sikerült megegyezni az áldozatok hozzátartozóval, amely az összes benyújtott igény 95 százalékát jelenti.

A bizottság közlése szerint összesen 13,4 millió eurót (kb. 3,6 milliárd forint) fizetnek ki a hozzátartozók között várhatóan már idén júniustól.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.