Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2005/2006: Val d'Isere, Franciaország

2005.10.09. Bata Attila

A szezon kezdete előtt bemutatjuk a magyarok által is kedvelt síterek újdonságait. Ezúttal a francia Val d'Isere környékén néztünk körül. Majd 33 évvel ezelőtt történt az ideihez hasonló léptékű fejlesztés. A 2005/2006-os szezonban olyan területeket és pályákat kapcsolnak a pályarendszerhez és lehet majd végre lifttel eljutni, ahová korábban nem.

A tervek szerint december elejére elkészül egy hatszemélyes lift, a Laisinant Expres 4,3 millió eurós költséggel. A lift várhatóan csökkenteni fogja a Solaise Express felvonó hatalmas forgalmát és a Laisinant területről a síelők könnyen megközelíthetik majd a Fornet és Solaise részen lévő pályákat, de a legnagyobb haszna az új liftnek, hogy miután lecsúsztunk a híres L vagy Mattis elnevezésű pályákon, nem kell buszra szállni, hogy visszajussunk a pályákhoz.

A lifttársaság és a helyi környezetvédők közötti megegyezés szerint leltárba veszik az összes védett növényt az új építkezések környékén és gondoskodnak pótlásukról szükség esetén. Az üzemeltetők és a Vanoise Nemzeti Park közötti szerződés nemcsak a növényekre, hanem a lift közelében fészkelő madarakra is kiterjed a következő hét évben.

A jelenleg is folyó munkálatok közül emeljük ki az új hóágyúk üzembeállítását a Mont Blanc/Tommeuses lift aljánál, ahol nagyon sok panasz volt a hó minőségére. További hóágyúkat telepítenek a Critérium pályára, a Santons pálya alsó szakaszára, valamint a Solaise pályára, a Tete de Solaise és a gleccserpálya közé. Az új hóágyúk miatt építeni kell egy 36 ezer négyzetméteres víztározót, amely várhatóan 3,5 millió euróba kerül majd.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.