Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpe d'Huez és Les 2 Alpes közös bérlettel használható

2005.11.05. Bata Attila

Alpe d'Huez és Les 2  Alpes közös bérlettel használható Még májusban jelentette be a magyarok által is kedvelt két francia terep, Alpe d'Huez és Les 2 Alpes, hogy ezentúl közös bérletet bocsátanak ki, amellyel mindkét területet igénybe lehet venni.
Természetesen a két hatalmas síterep még csak kísérletezget a közös bérlet teljes bevezetésével, ezért bizonyos megszorítások érvényesek lesznek.

Egy bérlettel csak azok csúszhatnak mindkét helyen, akik legalább egy hatnapos bérletet vesznek bármelyik oldalon és a hat napból is csak kettőt tölthetnek a másik terep pályáin. A közös bérlettel egy hatnapos síelés alatt a két helyen elvileg 450 kilométernyi pályát lehetne majd használni.

A két terep ugyan közel van egymáshoz, de liftösszeköttetés nincs, a síelők buszokkal juthatnak majd el az egyik terepről a másikra. Aki kipróbálja a buszos megoldást, az jó ha korai indulással tervez, mert a két terep közti út országút tele van hajtűkanyarokkal és több mint egyórás úttal kalkulálhat. Érdekes lehet, hogy helikopterrel is vissza lehet jutni a kiindulási pontra, amely 45 euróba kerül fejenkét. Így már egy kis heli-síelés íze is lehet a dolognak.

Talán kevesen tudják, hogy szintén a közelben található Le Grave síterepe, amely Európában talán egyedülálló üzemeltetési politikát folytat. Itt nincsenek a hagyományos módon karbantartott pályák, a síterep semmi felelősséget nem vállal a látogatókért, itt mindenki csak a saját felelősségére sportolhat. Éppen ezért különös varázsa van a síelők körében. A liftek sem a legmodernebbek, de talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy nem lepi el nagy tömeg ezt a különös terepet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.