Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szokatlanul hideg lesz a december Franciaországban

2005.11.15. Bata Attila

Szokatlanul hideg  lesz a december Franciaországban Francia meteorológusok elkészítették hathónapos előrejelzésüket, amely átfogja az elkövetkező síszezont. Az előrejelzés alapján biztató szezon elé nézhetnek a franciák. Mindjárt az elején szokatlanul hideg december köszönt majd be a francia Alpokban.
A decemberi átlaghőmérséklet várhatóan 3 fokkal lesz alacsonyabb a szokásosnál, amely azt jelenti, hogy a hegyvidékeken gyakori lesz a mínusz 10 C fok körüli hőmérséklet, sőt extrém esetekben -15 és -20 C fok is előfordulhat.

A várakozások szerint idén valószínűleg olyan hideg december lesz, amely 1950 óta nem volt, és még azt sem lehet kizárni, hogy a legendásan hideg 1933-as decemberi átlagadatok is megdőlnek az idén.

Állítólag attól nem kell tartani, hogy megdőlnek a síterepek évszázados decemberi hidegrekordjai, amely pl. Chamonixban -25 C fok és 1904-ben mérték. Persze a hideg még nem minden, de a meteorológusok szerint a csapadék mennyisége megfelel majd az ilyenkor szokásosnak és a napsütéses órák száma pedig jóval több lesz az átlagosnál decemberben.

A távolabbi előrejelzések is kedvező képet mutatnak, pl. a teljesen átlagos január várható csapadék tekintetében, de egy kicsit hidegebb lesz a szokásosnál. A február elég biztatónak tűnik akár a hideg, akár a bőséges csapadék tekintetében, azonban kevés napsütés várható. Március teljesen átlagos képet mutat, a szokásosnál kicsit több csapadékkal, egyedül az áprilisi előrejelzés ígér a szokás melegebb hőmérsékletet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.