Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megérkezett az első havazás Ausztriába

2005.11.21. Bata Attila

Megérkezett az  első havazás Ausztriába Nagyon büszkék most az osztrák meteorológusok, mert pontosan bekövetkezett, amit megjósoltak. Bécs környékén, Stájerországban és Felső-Ausztriában eddig átlagosan 15 cm friss hó hullott és a havazás felénk tart.
Az osztrák jóslatok szerint szerdáig állandó havazásra lehet számítani az egész országban, ami azt jelenti, hogy további 20-40 cm friss hó várható főleg Tirol és Bécs közötti területeken.

Az előrejelzések szerint Bécsben naponta 3-5 cm friss hó eshet majd kedd estig és erős lehűlés várható, esténként akár mínusz 15 fokos hőmérséklettel. Figyelmeztető lehet, hogy a téli körülményekhez jobban hozzáedződött osztrák autósokat is túl nagy feladat elé állította az első havazás, hiszen rengeteg baleset történt az ország havas útjain az utóbbi napokban. Jó lenne, ha a magyar autósok nem követnék az osztrák példát.

Németországban mintegy félméteres hó hullott a Zugspitzen, és várható még utánpótlás, amely kedvezően segítheti a síterepek szezonnyitóját errefelé. Svájcban kevesebb hó esett, bár a havazás határa 800-1000 méteren volt, csak néhány centiméter esett a nagyobb helyeken, ennek ellenére elővigyázatosságból négy hegyi közlekedési átjárót már lezártak a hatóságok.

Nálunk szintén havazás várható a hét első felében, bízzunk benne, hogy az osztrákokat boldogító fehérségből minél több jut majd hozzánk is. Sajnos a hét közepétől kisebb enyhülést jósolnak a szakemberek, de talán ez nem lesz annyira vészes, hogy veszélyeztesse a szezon kezdetét a hazai és osztrák pályákon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.