Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás miatt bezárták a párizsi Eiffel Tornyot

2005.11.27. Bata Attila

A havazás, amire a franciák már annyira vártak végre megérkezett, igaz nem pont úgy és oda ahová szerették volna. A hétvégi Nyugat-Európát megbénító hideg és erőteljes havazás jót tett a szomorú látványt nyújtó sípályáknak is, de a helyiek szerint ezzel a mennyiséggel még csak az adósságból sikerült törleszteni valamit, még nem ártana egy-két kiadósabb havazás, hogy teljesen fehérek maradjanak a hegyek.

A havazás nem mérlegelt, hogy merre okoz örömet vagy bánatot. Számos villanyvezetéket tett tönkre, hatalmas területek maradtak áram nélkül Németországban, foci meccsek és egyéb szabadtéri rendezvények maradtak el Belgiumban és itt annyi hó hullott a hétvégén, hogy beüzemelték a felvonókat és indult a síszezon. (Az ország legmagasabb síterepe 694 méter magas!!!)

Természetesen teljes volt a káosz a közlekedésben: földön és levegőben egyaránt. Több repülőteret lezártak a hó miatt Németországban és Belgiumban.

Párizsban például az erős havazás valamint a lépcsők jegesedése miatt négy órára le kellett zárni az Eiffel Tornyot. Képünkön is látható, hogy a Párizs melletti versaillesi kastély látogatóit még ez az időjárás sem tudta elrettenteni.

Számos francia síterep pl. Val D'Isere, Avoriaz, Val Thorens, vagy Valmorel pályáira 10-20 cm friss hó hullott.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.