Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóhelyzet: Ausztria - rekord, Franciaország - siralmas

2005.11.22. Bata Attila

Hóhelyzet:  Ausztria - rekord, Franciaország - siralmas Holle anyó nem volt igazságos - szokás szerint. Ott folytatta, ahol a szezon végén abbahagyta, valamilyen oknál fogva nagyon szereti az osztrákokat és a többieknek igencsak szűken mérte a havat a hétvégén.
Az osztrákok rekordhétvégéről beszélnek és a Bécs környéki településekre 36 éve nem hullott annyi hó novemberben mint az idén. A legerősebb havazást a felső-ausztriai Bad Goisernből jelentették, ahol kevesebb mint 24 óra alatt 50 cm friss hó hullott. Hasonló értékeket jelentettek néhány településről Salzburg tartományból is.

Az utakon hatalmas dugók alakultak ki a hó miatt. Számos osztrák autós most kapott észbe, hogy lecserélje a nyári gumikat és ez is egyik oka a rengeteg balesetnek. Salzburg környéki utakon szinte lehetetlen volt közlekedni. A Salzburg-München autópályán 10 kilométeres dugók alakultak ki. Bajorország déli részén is tombol a tél, a Zugspitzén már 70 cm hó esett.

A síterepeken is örömteli a helyzet, a salzburgi Loserben már 190 cm a hó vastagsága, Hochkar 130 cm, Annaberg 100 cm, Leogang 80 cm, Flachau 70 cm hóval büszkélkedhet.

40-60 cm hó található az ismertebb terepeken mint pl. Maria Alm, Puchberg am Schneeberg, Saalbach Hinterglemm, Unterberg vagy Hauser-Kaibling (Schladming). 10-30 cm vastag a hó néhány pályán mint pl. Bad Gastein, Koralpe, Mönichkirchen - Mariensee, és Schladming/Planai. Kicsit kevesebb hó esett Kreischberg és Lachtal pályáin.

Franciaországban csak várják jelenleg a havat. Az egyik újságíró siralmasnak nevezte a jelenlegi állapotokat és még az a szégyen is előfordulhat, hogy a hozzánk hasonlóan szerencsétlenül lapos Belgium pályái a hétvégén előbb nyitnak ki mint a francia terepek. Erősen fohászkodnak Val d'Isere üzemeltetői is. Val Thorens után itt is csúszik a nyitás, de itt december elején hatalmas ünnepségekkel szeretnék megrendezni a jubileumi 50. alpesi Világkupa futamot, de nagyon kellene már egy kiadós havazás. Az enyhe idő miatt hóágyúzni sem lehet, már most kéthetes késésben vannak a tavalyi szintén gyenge szezonkezdethez képest. Veszélyben a jubileumi verseny megrendezése, az is felmerült már, hogy el kellene halasztani. 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.