Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly sok újdonsággal várja a magyarokat az idén

2005.10.18. Bata Attila

Donovaly sok újdonsággal  várja a magyarokat az idén Ha valaki kihagyott néhány évet és ezalatt nem síelt a szlovákiai Donovalyban, akkor talán rá sem ismer majd erre a magyarok által igencsak kedvelt terepre, ha legközelebb odatéved. A szlovákiai fejlesztések kicsit lassabban indulnak be a vártnál, de Donovaly ebben a tekintetben kivételnek tekinthető.
Az idén elkészül egy európai színvonalú felvonó, új pályaszakasz épült, egyszerűbb lesz átjutni az egyik részből a másikba, új helyre kerül az esti síelés és igazi újdonságként megnyílik a Funpark a Patty Ski Síközpontban.

A két évvel ezelőtt átadott négyszemélyes ülőszékes után, most a Nova Holá oldalon építenek egy még ritkaságszámba menő felvonót. A francia Poma cég Telemix liftje sok síelő régi vágyát teljesíti be. A legfontosabb, hogy elfelejthetjük az eddigi 13 perces togyogást a néha csontig hatoló hidegben, helyette egy kényelmes hibridfelvonó repít fel minket négy és fél perc alatt az 1312 méter hosszú úton. A 444 méteres szintkülönbség leküzdésére választhatunk a hatvan darab négyszemélyes ülőszék és a tíz darab nyolcszemélyes kabin között.

Ha az új lifttel felértünk a csúcsra, akkor az új pályaszakaszon is lecsúszhatunk. A gerinc utáni szűk átjáró, amelyet egy jobbos kanyar is nehezít, nem tartozik a kezdők kedvencei közé, ezért ez fölött, a fekete jelölésű meredek letöréstől felülről nézve jobbra egy kényelmesebben síelhető pályarészt alakítottak ki, a régit pedig némileg kiszélesítették.

Aki este (is) szeretne síelni, az a Zahradiste oldalon teheti meg, az ülőszékes melletti kivilágított pályán. Az új színhely hosszabb mint a régi és ideális a vegyes tudásszintű síelőkből álló társaságok esti időtöltéséhez. A Patty Ski Síközpont alatt és felett épülő új húzóliftekkel mostantól könnyebben lehet közlekedni a két rész között.

A Patty Ski Síközpont idén is folytatja áldásos tevékenységét és valószínűleg rengeteg gyermek vagy kezdő felnőtt köt majd életre szóló barátságot a havas sportokkal. Ez eddig is könnyen ment, de a most elkészült Funpark-ban biztosan mindenki számára igazi élmény lesz a síelés vagy akár a szánkózás.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.