Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Felvonó újdonságok Szlovákiában

2005.11.09. Bata Attila

Felvonó  újdonságok Szlovákiában A sor elején egy, a mi János-hegyi libegőnkhöz hasonló felvonó szerepel, ez a Pozsony melletti Kamzik (Zerge) hegyi "transporta" típusú kétszemélyes ülőlift.
Az 1972-ben átadott lift 15 éve nem üzemelt már, mondhatni romokban hevert, de az idei szezonra teljesen felújították és átadták a közönségnek. Sajnos a lifthez közvetlenül sípálya nem kapcsolódik, így azt a sízők nem is használhatják, de a közelben található a pozsonyiak kedvelt "házi" sípályája a Kamzik-Koliba.

Tovább fejlesztették a Vratna síközpontot az Árvai-Magurában, itt a Chleb nevű hegyre készült el egy vadonatúj Doppelmayr nyolcszemélyes kabinos lift, 900fő/óra kapacitással, az eddigi régi, mindössze 240fő/óra szállítókapacitással rendelkező kétszemélyes ülőlift helyére.

Ugyancsak az Árvai-Magurában található Kubinska-Hola síterep is új felvonóval büszkélkedhet. A remek adottságú, széles, változó meredekségű, nagyon előnyös fekvésű sípályákat eddig mindössze két kiöregedett rekordhosszúságú tányéros lift szolgálta ki. A síszezonra azonban elkészül a négyszemélyes "Poma-Unifix" típusú ülőlift, amely 2000 sízőt képes egy óra alatt a hegytetőre szállítani.

Ahogyan erről tavaly hírt adtunk, a magyar sízők körében rendkívül népszerű és ugrásszerűen fejlődő Donovaly síközpontban is a végéhez közelednek a Nova-Hola-ra vivő régi háromszemélyes lift nyomvonalára épített "Poma-Telemix" sífelvonó építési munkálatai, amelynek a különlegessége, hogy a 60 darab hatszemélyes ülőke és a 10 darab nyolcszemélyes kabin ugyanazon a kötélpályán kapott helyet.

Ez a második ilyen típusú lift Szlovákiában, a régi lift 1350fő/óra szállítókapacitásához képest hatalmas fejlődés az új lift 2569fő/óra kapacitása, ami nyivánvalóan jelentősen lerövidíti az esetleges várakozási időket. A régi síliftet bensőséges szertartással búcsúztatták a bontás előtt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.