Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Strednica (Zdiar) új üzemeltetővel kezdi a szezont

2005.12.03. Bata Attila

Strednica (Zdiar) új  üzemeltetővel kezdi a szezont Változások történtek a nyáron az egyik legmesszebbre található szlovák síterepen a zdiari Strednica üzemeltetésével kapcsolatban. Az idei szezontól a síterep már nem tartozik a legtöbb magas-tátrai síterepet üzemeltető céghez, hanem a falu lakosai saját kezükbe vették a sorsukat.
A messzesége ellenére, valamint könnyű lankái miatt nagyon sok magyar síelt itt az előző évtizedekben és mostanában is elvetődik ide jó néhány honfitársunk a téli időszakban is. Akik eljutottak, azok általában a következőket tapasztalhattak. Itt mindig nagyszerű a hó, csontig hatol néha a hideg és alig vannak a pályákon. A tömegsíelést leginkább a kissé magas bérletárak riasztották el.

Nos, azt nem tudjuk mostantól hogy lesz, de a helyiek bizakodóak. Nyár közepén a helyi telektulajdonosok összeálltak és bejegyezték az üzemeltető céget és bejelentették terveiket. Az örömteli, hogy a napijegy ára főszezonban mintegy 100 koronával csökken (550 SK), de azt még nem lehet pontosan látni, hogy az infrastrukturális fejlesztések (többek közt az ígért ülőlift) mikor valósulhatnak meg. Jelenleg még minden kialakulóban van. Még nem működik a webkamera, és a síterep weboldalával is lesz még egy kis munka.

Mindenesetre síelni már lehet, ugyanis a mai napon megnyitják a síterepet és ez alkalommal kivételesen 100 koronás napi jeggyel lehet csúszkálni Strednicán.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.