Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Háborús bombát találtak az új lift építésénél Szlovákiában

2005.10.13. | Szerző: Bata Attila
Kisebb meglepetést és riadalmat okozott az új felvonó építése a szlovákiai Kubínska hol'a síterepen. Javában készül az új négyüléses felvonó, amelynek a tervek szerint decemberben már üzemelnie kell. Az építkezés rengeteg földmunkával jár és pár héttel ezelőtt a munkások kiástak egy második világháborús bombát a lift nyomvonalán.
Kubinska Hola síterepő | Fotó: SnowGirl
h i r d e t é s
A zsolnai (Zilina) rendőrség tájékoztatása szerint a síterepen talált bombát az USA-ban gyártották és valószínűleg a második világháború egyik bevetésén dobták  Dolný Kubín (Alsókubin) melletti területre. A bomba a sziklás terepre esett és a helyszínen kellett felrobbantani, mivel nem volt szállítható állapotban.

A robbantás alatt a környéket egy kilométeres körben teljesen lezárták. Szerencsére minden sikeresen zajlott le, a robbanás egy 2 méter mély gödröt hagyott maga után és az építkezés azóta folytatódik. A négyszemélyes ülőszékes felvonót a francia POMA cég gyártja és helyezi üzembe a Dolny Kubin melletti síterepen.

A völgyállomás 742 méteren, a felső állomás pedig 1049 méteren lesz majd. Az 1332 méter hosszú felvonó óránként 2000 embert tud majd szállítani.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »