Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Háborús bombát találtak az új lift építésénél Szlovákiában

2005.10.13. Bata Attila

Kisebb meglepetést és riadalmat okozott az új felvonó építése a szlovákiai Kubínska hol'a síterepen. Javában készül az új négyüléses felvonó, amelynek a tervek szerint decemberben már üzemelnie kell. Az építkezés rengeteg földmunkával jár és pár héttel ezelőtt a munkások kiástak egy második világháborús bombát a lift nyomvonalán.
Kubinska Hola síterepő | Fotó: SnowGirl
Kubinska Hola síterepő | Fotó: SnowGirl
A zsolnai (Zilina) rendőrség tájékoztatása szerint a síterepen talált bombát az USA-ban gyártották és valószínűleg a második világháború egyik bevetésén dobták  Dolný Kubín (Alsókubin) melletti területre. A bomba a sziklás terepre esett és a helyszínen kellett felrobbantani, mivel nem volt szállítható állapotban.

A robbantás alatt a környéket egy kilométeres körben teljesen lezárták. Szerencsére minden sikeresen zajlott le, a robbanás egy 2 méter mély gödröt hagyott maga után és az építkezés azóta folytatódik. A négyszemélyes ülőszékes felvonót a francia POMA cég gyártja és helyezi üzembe a Dolny Kubin melletti síterepen.

A völgyállomás 742 méteren, a felső állomás pedig 1049 méteren lesz majd. Az 1332 méter hosszú felvonó óránként 2000 embert tud majd szállítani.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Pension ADAK csillagcsillag
A 16 szobás ADAK panzió összesen 16 db 2 és 3 ágyas szobával várja vendégeit Kubinska Hola sítereptől 13 km-re. Saját éttermében reggeli és félpanziós ellátás is rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.