Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Erős szél és lavinaveszély a szlovák pályákon

2006.01.02. Bata Attila

A Szlovák Hegyimentő Szolgálat közleménye felhívja mindenki figyelmét a fokozott lavinaveszélyre. Az utóbbi napok intenzív havazása miatt már 4. fokozatú lavinaveszély van érvényben az ország magas hegyeiben. Az utóbbi 24 órában a Tátra környékén 10-30 cm friss hó esett és orkánszerű szél tombol a magasabb részeken.
Telemix hibrid lift Donovalyban
Telemix hibrid lift Donovalyban

Nem a legjobban indul az új év Donovalyban. A Nová Hola oldalon frissen átadott hibrid lift az új év első napján még nem tudott elindulni. Tegnap az erős szél miatt nem lehetett elindítani az új felvonót, de mától újra jár a felvonó.

Mától hivatalosan is megkezdődik a síszezon a Lomnici-nyeregben. Szlovákia legtovább nyitvatartó síterepe 180 centiméteres hóval várja az ideérkezőket. Az üzemeltetők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a pályák tökéletes állapotban vannak, de sajnos a rossz időjárás miatt a látási körülmények igencsak korlátozottak.

Az önkormányzat saját kezébe vette a sípálya üzemeltetését Zdiarban, Strednica síterepén. Kellemes változások közé sorolható, hogy reggelente és délutánonként ingyenes síbuszok szállítják a turistákat a faluból a sípályákhoz és vissza. A busz a panziók és vendéglők előtt szedi fel és teszi le utasait.

Az utóbbi napok havazásainak köszönhetően a ország több részén, Chopok-Dél, Magas-Tátra. Martin, és a Vratna völgye majdnem két méter vastag hótakaró alakult ki. A lavinaveszély és az erős szél miatt azonban mindenkinek azt javasoljuk, hogy indulás előtt feltétlenül tájékozódjon a kiválasztott síterepen található körülményekről.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.