Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hírek a szlovák sípályákról

2005.12.20. Bata Attila

A hétvégén hatalmas vihar söpört végig az országon. A szerencsések még az útlezárások előtt elérhették az Alacsony-Tátra terepeit. Chopok északi és déli részén a hétvége alatt több mint fél méter friss hó hullott. A pénteki orkánszerű szél vasárnapra lecsillapodott és erősödő napsütésben tökéletes időjárás kerekedett a síeléshez.

Donovalyn is gondot jelentett a nagy szél és a havazás. A síterepre vezető utat időszakosan lezárták. A hétvége nagy részén nehéz volt a közlekedés. Továbbra is csak a Zahradiste oldalon lehet síelni. A Nova Holá oldalán már elkészült az új felvonó, de az első menetre még legalább karácsonyig várni kell.

Korompa (Krompachy) síterepének tájékoztatása szerint úgy látszik ők "keveset imádkoztak" a havazásért, mert kimaradtak az egész országot érintő havazásból. Ugyan megnyitották a síszezont, de csak a mesterséges havat lehetett élvezni. Azt sem teljesen, mert az erős szél lefújta a havat a pályákról.

Nem egyszerű a helyzet Martinban (Martinské Hole). A síterepet üzemeltető társaság a síterep egy apró, de fontos szakaszára nem tudott megegyezni a bérleti díjakban a tulajdonos Pro Ski társasággal, akinek vezetője mellékesen a szlovák sí szövetség elnöke is. Így jelenleg az egész terep zárva tart. A Pro Ski építkezés címen faanyagot hordott a területére, amelyet úgy rakodtak le keresztbe a pályán, hogy síelni ne lehessen. Az ügy hátterében az húzódhat, hogy az üzemeltetők korábban 1,2 millió koronás kártérítésre perelték be a Pro Ski vezetőjének feleségét. Nem tűnik egyszerűnek az eset.

A határhoz közeli Kokaván is megkezdődött a szezon a hétvégén. A síterep folyamatosan nyitva tart és december 23-ig kedvezményes árakon lehet síelni. Az eddig elkészített mesterséges hó mellé friss természetes is érkezett az előző héten. Lehet síelni este is minden nap 17:30-tól 20:00 óráig.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.