Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Korán kezdődött tavaly a szezon Szlovákiában

2005.10.24. Bata Attila

Hol van már a tavalyi hó? Talán a szlovákoknál is ismert ez a mondás, de most, hogy tavalyi jegyzeteimben turkálok és kinézek az ablakon, kicsit nehezem hiszem el, milyen jó kis havas szezon volt tavaly Szlovákiában. Ahogy az ottaniak mondták: soha rosszabbat!
Webkamera: sitour

Tavaly már október közepén megjött az első havazás a Magas Tátrába és az idény is elkezdődött november utolsó hétvégéjén. Egyszerre nyitott ki Donovaly (csak a Zahradiste oldal ülőliftje) és Csorba tó, a gyilkos szélvihar támadásának nyomait frissen viselő Magas Tátrában. Szintén ezen a hétvégén kezdte meg működését a remek hóviszonyoknak köszönhetően Velka Raca, a rohácsi Zverovka--Spálena, Martin és Brezovica.

December elejétől már lehetett csúszni Jasnán és egyelőre csak hétvégékre megnyílt Vratna és Zdiar. December közepén aztán felgyorsultak az események, sorra nyitottak ki további  ismerős síterepek: Tále (dec. 16), Jasenská völgy (dec. 16), Krompachy - Plejsy (dec. 18), Donovaly-Nova Hola (dec. 22), Sahticky (dec. 22) és a hétvégi üzemelésű pályák is átváltottak napi nyitvatartásra.

A lehullott hó sokáig kitartott, a legtöbb helyen még március végén is lehetett síelni. Jasná pályáit az Alacsony Tátrában csak április végén zárták be és természetesen a tavalyi szezonban is, mint minden évben a Kőpataki tó melletti Lomnici nyereg pályái zárták a szezont. Itt május 8-án tartották meg a záró ünnepséget.

Ezek az információk talán segíthetnek azoknak, akik idény eleji síelés terveznek északi szomszédainknál, vagy éppen azt tervezik, hogy valamelyik pályára szezonbérletet vesznek, amelyet a legtöbb helyen már árulnak és december elejéig kedvezményesen megvásárolható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.