Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hibrid lift: csákányos és ülős egyben

2005.10.28. Bata Attila

Dél Amerikában vagy néhány síterep, amely már az európaiak körében is népszerűnek számít, a következő síterepnek van egy olyan látványossága, amely sok kíváncsi síelőt odacsalogathat. Ez a látványosság pedig nem más mint egy felvonó. Mégpedig egy csákányos és egy ülőszékes. Kettő az egyben.

A síterep az argentínai La Hoya névre hallgat és Esquel várostól kb. 20 kilométeres hegyi autókázásra fekszik. A város tipikus patagóniai táj, repkedő csirkéken, bóklászó szamarakon kívül életnek szinte semmi jele a kihalt vidéken. A síterephez közeledve már szebb a kép, a táj határozottan megszépül, már csak a síterepet jellemző kisebb szervezetlenségen kell túl tennie magát az idevetődő síbarátnak.

A rutinosak szerint nagyon jó adottságú vidék, és hóbiztosnak is tekinthető. Többnapos hómentes időszak után is megfelelő hóminőséget lehet itt találni, és a hat dolláros (kb. 1200 forint) napijegy igazán csábítóan hat.

Akkor essék szó a fő attrakcióról, a liftről, amelyet csak T-BAR (csákányos) MIX néven említ a sítérkép. A rosszmájúak szerint mintha hajszálak látszanának az egyszemélyes szék ülőkéjén, de ez természetesen nem igaz. A kép szerint is biztonságos távolságban követi egymást a csákányos és ülős szekció. Mielőtt azt hinnék, hogy az ilyen megoldások csak a szegényebb dél-amerikai vidékek sajátossága, bizony nemrég még környékünkön is találhattunk még ilyen fura szerkezeteket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.