Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan átadják Franciaország első fedett sícsarnokát

2005.11.05. Bata Attila

Nehéz eldönteni, hogy melyik hír a meglepőbb: ha valaki fedett sípályákat épít a sivatagban vagy ugyanilyen épít az Alpok mellett, Európa legnagyobb sínemzetének országában. A belga határhoz közel fekvő egykori nehézipari fellegvár, a francia Amneville turisztikai hivatala bejelentette, hogy november 30-án megnyílik az ország első fedett síközpontja.

A régóta tartó építkezés a helyiek szerint 15 millió euróba (3,7 milliárd forint) kerül. A síaréna egy hegyoldalban épül meg, amely felett egy gyógyfürdő komplexum épült, és ahonnan jó időben akár szabad szemmel is látni a metzi katedrálist. A földmunkák már 2002-ben elkezdődtek, de aztán úgy tűnt, hogy az egész projekt leállt. Éveken át nem szivárgott ki friss információ a síközpontról, a síaréna hivatalos weboldala sem változott semmit az utóbbi három évben. Ennek tükrében kisebbfajta meglepetéssel ér fel a mostani bejelentés.

Akkor nézzük mi is lesz bent! Állítólag itt lesz a világ harmadik leghosszabb fedett pályája (500 m), amely 34 méter széles lesz. Természetesen itt is kell lennie legalább egy világelsőségnek, állítólag ez lesz a világ legmagasabb síarénája a maga 80 méteres magasságával. A belső hőmérsékletet állandóan -4 fokon tartják majd és 90 kilométernyi csővezetéket fektettek le a hóágyúk üzemeltetéséhez. Külön részt alakítanak ki a snowboardosoknak és a gyermekeknek.

Amennyiben valós a november 30-i nyitás dátuma, akkor a franciák két nappal előzhetik meg az állítólag december 2-án nyitó Ski Dubai csarnokot.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.