Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Átadták a Dubai fedett síarénát

2005.12.03. | Szerző: Bata Attila
Amennyire várta az egész világ, olyan csendben adták át hivatalosan a sivatag első fedett sícsarnokát Dubajban. Az év elejei első tervezett átadás után szinte havonta röppentek fel hírek új időpontról, de valami mindig közbejött.
h i r d e t é s

A hírek szerint az a baj, hogy a parányi sivatagi ország túl gyorsan fejlődik és építkezik. Nincs annyi speciális üveg a világon, amellyel a sivatagot teljesen átformáló emírséget el lehetne látni. Szóval, úgy néz ki, hogy a végtelen történet mégis csak a végére ért.

Hivatalosan ma nyílik meg a Ski Dubai, amely a világ harmadik legnagyobb ilyen jellegű építménye, ennek ellenére mégis elfér egy pláza szegletében. Persze ennél a bevásárlóközpontnál már csak az USA-ban építettek nagyobbat. A nagyközönség mától használhatja, de a hivatalos átadás már szerdán megtörtént, amikor a kormány és az uralkodóház tagjai fagyoskodtak a három milliárd dolláros csoda belsejében.

Először helyi gyerekek mutatták meg a VIP vendégeknek, hogy milyen közeli viszonyt ápolhat egy teljesen más klímához szokott fiatal ezzel a hideg fehér micsodával, majd a világ legjobb síakrobatáiból toborzott All Star csapat kápráztatott el mindenkit.

A létesítményről már többször írtunk, mi is figyelemmel követtük a nyitás körüli bonyodalmakat. Várhatóan nagy roham indul majd a jegyekért. A belépőjegy csúcsidőben kétórás időtartamra kb. 8000 forint, amiben benne van a teljes felszerelés bérlése is. Egyszerre összesen 1500 látogató használhatja majd a csarnokot.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »