Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ legnagyobb fedett sícentruma épülhet Moszkvában

2006.02.03. Bata Attila

Az utóbbi egy évben számos hírt kaptunk, amely arról szól, hogy újabb síelésre és hódeszkázásra alkalmas fedett csarnokokat adnak át, vagy éppen terveznek valahol a világban. Nálunk is nagy figyelem kísérte a sivatag első csarnokát Dubaiban, ahol már javában dolgoznak a következő téli csarnokon. Olyan országokban is felvetődött az építés ötlete, amelyek szerencsés adottságaik miatt az év jelentős részében síelhetőek, mint pl. Ausztria vagy Franciaország. Miután az előző hónapban az amerikai tervekről értesültünk, ezen a héten az orosz tervek híre jutott el hozzánk.

Oroszország abban a szerencsés helyzetben van, hogy jelentős azoknak a száma, akik megengedhetik maguknak, hogy komolyabb összegeket költsenek el síelésre. Abban a tekintetben, pedig szerencsétlen a helyzet, hogy ezt nincs hol elkölteni országon belül. Hiába a nagyszerű hegyek délen, és a pénz is könnyen összejönne, ha a bürokráciától az összes befektető azonnal sarkonfordul.

Ami nem jön össze a hegyekben, az talán megvalósulhat Moszkvában. Egy holland cég kapott felkérést arra, hogy segédkezzen a világ legnagyobb fedett síközpontjának létrehozásában. Ez lenne az első ilyen jellegű építmény Oroszországban, amely várhatóan legkésőbb 2009-re készülne el.

A tervek szerint 40.000 négyzetméteres behavazott felületével megelőzné, a jelenleg legnagyobbnak tartott hollandiai csarnokot is. A síközpontban külön pályát építenének a kezdőknek és a haladóknak, a profik részére pedig szlalom és mogul pályát hoznak létre. Természetesen lenne fun park is félcsővel. A létesítmény egy alpesi falu hangulatát próbálja majd visszaadni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.