Menü ≡

Tiszta Amerika volt a hétvégén

2005.12.05. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

Igazi amerikás hétvége sikeredett Beaver Creek-ben. A tömeg őrjöngött, a hazaiaknak szinte minden bejött ezen a hétvégén. A szurkolók elégedettek voltak, náluk jobban csak a helyi pénztárosok dörzsölhették a tenyerüket. Ugyan még nem készült el a végső elszámolás, de ez a hétvége minden várakozást felülmúlt.

Miller, Rahlves, Schlopy, Ligety és társai uralták a négy versenyt és volt számos momentum, ami érdekessé tette ezt a hétvégét. Pl. Miller hihetetlen győzelme óriás-műlesiklásban miután két olyan hibát vétett, amelyből egy is bőven sok. Ha van síelésben hazai hó előnye, akkor ez most segített. Lesiklás előtt Rahlves úgy feküdt le aludni, ha másnap lerövidítik a pályát, akkor csak ő nyerhet. Másnap a rossz idő miatt lejjebb hozták a rajtot és Rahlvest aznap lehetetlen volt megverni.

A rossz idő megnehezítette a versenyt, amire panaszkodott, főleg amikor hátrányára változott az időjárás. A rendezők sem voltak mindenki kedvencei. Néhány versenyzőt bizony elengedtek 100 km/órás sebességgel siklani olyan ködben, amikor normális ember csak lépésben menne.

A tavalyi amerikai sikerek után idén rengeteg embert vártak a rendezők. Tavaly 16 ezer nézője volt a négynapos viadalnak és a nézők 75 %-a csak a verseny miatt látogatott Beaver Creek-be. Egy tanulmány szerint a tavalyi Világkupa összesen négy és fél millió dollár bevételt jelentett a síterepnek, amelyet az idén valószínűleg túlszárnyalnak. Sőt, a nagyszerű sikerek miatt már most borítékolható a következő évi rendezvény pénzügyi sikere.

A női versenyzők továbbra is Coloradoban maradnak és ezen a hétvégén három versenyt rendeznek Aspenben. A rendezők ismét nagy várakozásokkal tekintenek a versenyek elé. Hiszen ezen a hétvégén Lindsey Kildow és Julia Mancuso is nagyon jól síelt a kanadai versenyen.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó kontinensek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »