Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síelők harcban az olimpiai kiküldetésekért

2005.12.02. sielok.hu

A héten a Kaunertal gleccseren versenyzett a magyar mezőny nagy része. Az egyetemi FIS versenyen részt vettek: Berecz Anna, Tuss Réka, Hellner Szelina, Botlik Andrea; illetve a férfiak: Marosi Attila, Ács Tamás, Bene Márton, Palasics Péter, Szepesi Bertold és Barbai Áron.
A Símánia magazin cikke
A Símánia magazin cikke
Az első nap műlesiklásban rendeztek versenyt a húsz nemzet versenyzőinek. A lányoknál 80, a fiúknál 120 indulóval. Sajnos, a hó az előző napok havazása miatt nem volt valami kemény, ezért a rosszabb rajtszámmal indulóknak kicsit kikádasodott a pálya. Ez azonban nem jelentett nagy gondot Berecz Annának, aki a győztes német Perner Nina-tól a két futamban összesen 10 másodperccel maradt el, és így 38. helyen zárt. Ez a teljesítmény nagyon jó (84,99) FIS pontszámot eredményezett. Tuss Réka a 49., Hellner Szelina pedig az 50. helyen végzett. Botlik Andrea az 56. helyet szerezte meg.

A fiúknál Marosi Attila élete legjobb FIS pontjával (73,35) az 50. helyet szerezte meg. A többiek eredménye: Bene Marton 55. Barbai Aron egy jó első futam után sajnos a második futamban kiesett és ezzel egy jó pont lehetőségét bukta el. Marosi Attila jó eredménye még élesebbé tette az olimpiai kijutásért folytatott pontvadászatot. Ács Tamás és Palasics Péter az első futamban, Szepesi Bertold pedig a másodikban esett ki.

Második nap az óriás-műlesiklást rendezték, ahol ismételten a német lány nyert. Berecz az előkelő 22., Hellner 56., Tuss 62., és Botlik 63. helyen végzett. A fiúknál a német Wagner Hannes nyert. A legjobb magyar Barbai Áron lett 69. helyezésével. Marosi Attila a 85. Bene Marton a 93. Szepesi Bertold a 110 helyen végzett. Palasics és Ács kiestek.

Harmadik nap szuper óriás-műlesiklást rendeztek. Taverna Rosina svájci versenyző nyert. Berecz 36. Hellner 55. Botlik 56. lett. A fiúknál a versenyt a német Wölfl Matthias nyerte, a magyaroknál nagy meglepetésre Ács Tamás az előző két nap kiesései után nagyon jó eredménnyel rukkolt elő és 45. lett illetve olyan jó FIS pontot csúszott, hogy Marosi Attila és Barbai Áron mellé bekerült azon versenyzők közé, akik versenghetnek az Olimpiáért. Barbai a 71. Palasics a 74. lett.

A következő verseny mindenkinek máshol lesz. Mindenki reménykedik, hogy az időjárás kegyes lesz, és nem törlik el a versenyeket.

(Barbai Áron közreműködésével)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.