Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Olasz földre érkezett az olimpiai láng

2005.12.07. | Szerző: Bata Attila
Olasz földre  érkezett az olimpiai láng Tíz nappal ezelőtt gyújtották meg ünnepélyesen az olimpiai lángot, amelyet tegnap a görög illetékesek hivatalosan is átadták az olaszok szervezőknek, a következő téli Olimpia házigazdáinak. Az eseményre a felújított athéni stadionban került sor, ahol az első újkori Olimpiát rendezték 1896-ban.
h i r d e t é s
A görögök pontosan 2006 kilométert tettek meg a lánggal görög földön és az 534. fáklyavivő adta át Valentino Castellaninak, az olasz szervezőbizottság vezetőjének. A lángra este az athéni olasz nagykövetségen vigyáztak, majd katonai repülőgéppel vitték Rómába. Az olimpiai láng, a béke és barátság egyetemes szimbóluma ezentúl Olaszországban folytatja útját.

Olaszországban 11.300 kilométert tesz meg a láng és kisebb kitérőket tesznek a szomszédos országokba, Franciaországba, Szlovéniába, Ausztriába, és Svájcba. A fáklyával összesen tízezer fáklyavivő futhat és ezenkívül még egy ember, akinek a neve az utolsó pillanatig titokban fog maradni, mert ő fogja hivatalosan is fellobbantani az olimpiai lángot a február 10-i nyitóünnepségen. A pletykák szerint ez egykori versenyzőt, Alberto Tombát érheti ez a hatalmas megtiszteltetés.

A fáklyát a Ferrari és a Fiat mérnökei tervezték és az első napját Vatikánban kezdi majd csütörtökön, ahol megáldja majd XVI. Benedek pápa.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »