Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Franz Klammer: túl gyorsak a mai síelők

2005.12.14. Bata Attila

Franz Klammer, az egykori olimpiai bajnok lesikló kijelentette, hogy módosítani kellene a versenysport szabályain a sportolók érdekében, mert a mai versenyzők már túl nagy sebességgel siklanak a versenyeken.
Az osztrák sílegenda szerint a Forma 1 versenyeihez hasonló korlátozásokat kellene alkalmazni, mert az egyenesekben már most is akkora sebességgel mennek a versenyzők, hogy az már önmagában is sérülésveszélyes, akkor is ha megússzák bukás nélkül. Klammer szerint a pályákat is úgy kellene kijelölni és előkészíteni, hogy a csökkenjen a versenyzők sebessége.

Klammer jelenleg Rómában tartózkodik, ahol az a megtiszteltetés érte, hogy vihette az olimpiai lángot. Közös sajtótájékoztatót tartott az olaszok hírességével Alberto Tombával, aki a titkos esélyes arra, hogy a váltó utolsó tagjaként meggyújthassa az olimpiai lángot a torinói stadionban.

Meglepetésre, Klammer kijelentette, hogy nem bánná, ha az osztrák fölény csökkenne a versenyeken, mert az csak jót tenne az egész alpesi versenysportnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.