Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájcban vissza kell csalogatni a fiatalokat a sípályákra

2005.12.14. Bata Attila

Lassan nemzeti gyász kísér minden síeléssel kapcsolatos hírt Svájcban, ahol megpróbálnak valamit tenni a kedvezőtlen folyamatok ellen. Nagyon nehéz elviselni a helvéteknek, hogy az utóbbi időben nem termett babér a svájci síelőknek világversenyeken, és nem sok jót ígér, hogy az év elején nyilvánosságra hozott adatok szerint lassan már lasszóval kell fogdosni a svájci fiatalokat, hogy a sípályák közelébe csábítsák őket. Lehet hogy van összefüggés a két dolog között?
A plakát szövege: Mentsük meg a svájci síbajnokot a kihalástól!
Mindenesetre megszületett a példa, amelyet valószínűleg többen követni fognak majd. Sattel síterep nagyon merész húzásra szánta el magát, amellyel a drága síeléstől elforduló fiatalokat próbálja visszacsalogatni a pályákra és a utánpótlást biztosítani a svájci sísportnak. A kezdeményezés egyik elindítója egy helybéli, Osi Inglin, aki mellesleg a svájci női válogatott edzője.

A kezdeményezés lényege, hogy a 16 éven aluli helyi fiatalok 10 svájci frankért (kb. 1700 Ft) vásárolhatnak maguknak szezonbérletet a síterepre, amely korábban 220 frankba (kb. 37.000 Ft) került. Az ötéves program költségeinek negyedét az önkormányzat állja, a többi pénzt szponzorok és a kanton fedezi.

Az úttörő jellegű kezdeményezést várhatóan további svájci terepeken is bevezetik. A felmérések szerint a szülők szívesen engednék a fiatalokat síelni, de az eddigi árakon ez túl drágának bizonyult. A program már most hatalmas sikernek tűnik, és a kedvezményeket kiterjesztették a diákok edzőire és síoktatóira is.  A végső cél: valahogy elfeledtetni az előző Olimpián szerzett egyetlen árva bronzérmet.

(A svájciak irónikus humora nem szeretné a svájci sísztárokat is a feltüntetett kihalt fajok közé sorolni.)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.