Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2005/2006: Zermatt, Svájc

2005.12.21. Bata Attila

Európa egyik legdrágább és legjobb síterepe sem ülhet a babérjain, ha állni akarja a versenyt a konkurenciával, ezért természetesen az idén számos újdonság várja az idelátogatókat.
Zermatt autómentes síváros

Hódítanak Európában a vegyes típusú felvonók, és Zermatt terepén is átadtak egy nyolcszemélyes kabinos és hatszemélyes ülőszékes keverékéből álló liftet az előző hétvégén. Az új lift Sunnegga és Blauherd között váltja ki a korábbi lassú és kis kapacitású felvonót. Az új lift óránként 2200 utas vihet fel öt perc alatt.

Új liftet építettek a Riedwegkurve részen a Saas Fe háznál, amelynek segítségével megoldódik egy régi probléma. Most már az is vissza tud jutni a faluban, aki a rothorni részen fejezi be a napot.

Sokak kedvence lehet a síterep egyszerű, de nagyszerű ötlete. A zermatti üzemeletető társaság előzetes egyeztetés után bárkinek megengedi, hogy az esti pályamunkákat végző ratrakokon ingyen utazzon. Azért ez a mókát szédülősöknek nem ajánljuk.

Karácsonykor nyitják meg újra a Kulm Gornergrat szállodát, amelyet nyolc hónap alatt teljesen felújítottak. A majdnem százéves hotel érdekessége, hogy ez az Alpok legmagasabban fekvő szállodája, amely a vasútállomásról három liftezéssel érhető el.

Talán kevesen tudják, hogy Zermatt autómentes város. A gépkocsikat a város melletti parkolókban kell hagyni. Épül az újabb parkoló, amely már az idén 550 új parkolóhelyet kínál az autósoknak, 2006 végére, pedig összesen 2000 új parkolóhely szolgálja azt a nemes célt, hogy kristálytiszta maradjon a település levegője.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.