Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájcban vissza kell csalogatni a fiatalokat a sípályákra

2005.12.14. Bata Attila

Lassan nemzeti gyász kísér minden síeléssel kapcsolatos hírt Svájcban, ahol megpróbálnak valamit tenni a kedvezőtlen folyamatok ellen. Nagyon nehéz elviselni a helvéteknek, hogy az utóbbi időben nem termett babér a svájci síelőknek világversenyeken, és nem sok jót ígér, hogy az év elején nyilvánosságra hozott adatok szerint lassan már lasszóval kell fogdosni a svájci fiatalokat, hogy a sípályák közelébe csábítsák őket. Lehet hogy van összefüggés a két dolog között?
A plakát szövege: Mentsük meg a svájci síbajnokot a kihalástól!
Mindenesetre megszületett a példa, amelyet valószínűleg többen követni fognak majd. Sattel síterep nagyon merész húzásra szánta el magát, amellyel a drága síeléstől elforduló fiatalokat próbálja visszacsalogatni a pályákra és a utánpótlást biztosítani a svájci sísportnak. A kezdeményezés egyik elindítója egy helybéli, Osi Inglin, aki mellesleg a svájci női válogatott edzője.

A kezdeményezés lényege, hogy a 16 éven aluli helyi fiatalok 10 svájci frankért (kb. 1700 Ft) vásárolhatnak maguknak szezonbérletet a síterepre, amely korábban 220 frankba (kb. 37.000 Ft) került. Az ötéves program költségeinek negyedét az önkormányzat állja, a többi pénzt szponzorok és a kanton fedezi.

Az úttörő jellegű kezdeményezést várhatóan további svájci terepeken is bevezetik. A felmérések szerint a szülők szívesen engednék a fiatalokat síelni, de az eddigi árakon ez túl drágának bizonyult. A program már most hatalmas sikernek tűnik, és a kedvezményeket kiterjesztették a diákok edzőire és síoktatóira is.  A végső cél: valahogy elfeledtetni az előző Olimpián szerzett egyetlen árva bronzérmet.

(A svájciak irónikus humora nem szeretné a svájci sísztárokat is a feltüntetett kihalt fajok közé sorolni.)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.