Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

130 utas rekedt egy meghibásodott síliften Csehországban

2022.02.07. Bata Attila

Egy kellemetlen kaland ért véget szerencsésen a csehországi Přemyslov síterepén vasárnap délután. A felvonón rekedt összes utast biztonságban lehozták a földre.
Kép: Tűzoltóság (Hasiči Olomouc)
Kép: Tűzoltóság (Hasiči Olomouc)
Délután 12:45 körül következett be a műszaki hiba és leállt a lanovka. Ekkor 130 utas tartózkodott a székekben. A síterepnek sikerült még jó néhány széket az állomásra hoznia, de a 44 székből 25 a levegőben maradt, ahol 15 székben 1-3 utas foglalt helyet. Összesen 40 utast kellett a tűzoltóknak és a hegyimentőknek közösen lehozniuk.
A helyi tévé beszámolója
A mentőakció flottul zajlott, 15:30-ra az összes utast biztonságba helyezték. Elsődleges hírek szerint a műszaki hibát a fék meghibásodása okozta.

Az utasok nem voltak veszélyben, leginkább a nulla fok körüli hőmérsékletet és a szakadó hóesést kellett kibírniuk a levegőben.
Premislov sítérképe
Premislov sítérképe
Az ülőlift ma természetesen nem közlekedik. Érkeznek az osztrák szakértők, hogy kivizsgálják az esetet - jelentette be közösségi oldalán a síterep.
KOMMENTEK
horvathzsoltjanos | 2022.02.08. 10:17
Pár éve egy vasárnapi napon pont ott voltam mikor megállt Epényben a 4 üléséses. Akkor hogyan szedték le az éppen még rajta ülőket? Mondjuk nem volt mentő akció, tehát valahogy - gondolom háttal lefelé - le tudták mozgatni a székeket? Vagy itt hogyan történt?

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.