Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

150 km/órával csúszik az autó vontatta snowboardos

2018.02.23. Bata Attila

A brit Jamie Barrow ismét megdöntötte a snowboardosok gyorsasági rekordját a kedvenc kategóriájában, amelyet a rekordok könyve, a Guinness, a járművel vontatott leggyorsabb snowboardozásként tart nyilván. A saját korábbi rekordját hétfőn döntötte meg egy befagyott svájci tó jegén.
Korábban Barrow már 2016 februárjában megdöntötte ezt a rekordot, akkor 99,87 km/órával siklott a befagyott St. Moritz-i tó jegére hullott havon. Már akkor is érezte, hogy lehetne ennél gyorsabban is csúszni, főleg azért mert a körülmények is lehetettek volna jobbak: a puha hóban nem tudott elég gyorsan csúszni.

Két évvel később visszatért Svájcba. Ezúttal egy 430 lóerős, speciális téli abroncsokkal felszerelt Maserati Levante után fogták be a snowboardost.

A Guinness szigorú feltételeket ír elő a rekordkísérletnél, amiket be kell tartani. Egy 900 méter hosszú pályát jelöltek ki a tavon, amelynek az első 400 méterén felgyorsított az autó, majd a következő 100 méter végén mérték a sebességet, és végül a maradék 400 méteren lassított le a Maserati. Az a szabály, hogy mindkét irányban kell csúszni egyszer és a két csúszás átlaga számít a hivatalos sebességnek.

Hétfő reggel Barrow az egyik irányban 151,57 km/órás sebességgel repesztett, míg visszafelé 147,72-vel. Így az átlag, vagyis az új rekord, 149,65 km/óra. 
KOMMENTEK
minerel | 2018.02.23. 08:29
Na ezeknek a sb gyorsasági rekordba bujtatott autóhirdetéseknek nem látom sok értelmét. Szuper, megtudjuk belőle, hogy a maserati is a lelkét eladva gyárt SUV-t amit úgy látszik nem vesznek elegen :-)

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.