Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

18 éve mindig ez a japán terep kezdi meg a szezont

2016.11.02. Bata Attila

Japán híres a tradícióiról, a hagyományok tiszteletéről. Lassan már hagyománnyá válik, hogy a Snowtown Yeti nevű síterepen lehet először síelni Japánban. Az idei szezon már a 18. a sorban egymás után, hogy a Fudzsi (Fuji) hegy mellett először csatolhatnak a japán síelők és deszkások.
Ezen a síterepen is a más síterepekről már jól ismert hókészítő gépet állítottak csatasorba. Ez alapjában egy kisebb épület vagy konténer, amelyben a havat gyártják. A kívülálló csak azt látja, hogy egy csövön keresztül egy nagy kupacba ömlik ki a hó. Ezt a kupacot terítik szét ratrakokkal a sípályán.

Készül a hó
Készül a hó
A síterepen október 10-én álltak neki a hógyártásnak és közel két hét alatt 650 tonna havat készítettek, így már október 21-én ki tudtak nyitni. Ezzel Japánban beindult az idei szezon, már nem csak a fedett csarnokokban lehetett síelni.

Megkezdődött a szezon
A videóban látható furcsa ruhás tömeg annak köszönhető, hogy aki jelmezben érkezett az első napi síelésre, annak nem kellett bérletet vennie. A szervezők nagyon komolyan vették a jelmez fogalmát, a honlapjukon figyelmeztették a síelőket, ha valaki feltesz egy kalapot, az még nem számít jelmeznek. A nyitóhétvége buliján természetesen a legjobb jelmezeket is megválasztották.

Már most havas a Fudzsi teteje a háttérben
Már most havas a Fudzsi teteje a háttérben
Snowtown Yeti síterepe a híres Fudzsi hegy oldalában, 1300 és 1450 méter magasan található. Bár az utóbbi időben küzdenek esővel és enyhe idővel, de a síterep azóta is nyitva tart.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.