Menü ≡

Jelmezes síeléssel indult a szezon Japánban

2021.10.26. | Szerző: Bata Attila
Túl nagy tétekben az idén sem kellett volna fogadni, hogy melyik síterep kezdi meg először a szezont Japánban. Október 22-én idén is a Fudzsi (Fuji) hegy mellett található Snowtown Yeti síterepén nyitották meg a japán szezont. Ahogy a mostanival együtt, minden évben az elmúlt 23 évben!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A síterep nagyon fontosnak tartja, hogy minden évben itt lehessen síelni először. Ehhez a technikával is rendelkeznek. A hőmérsékletek még nem alkalmasak a hóágyúzásra, de már korábban is beszereztek olyan hókészítő gépet, amely nulla fok feletti hőmérsékleteken is képes havat gyártani. Természetesen termelékenységben nem veszi fel a versenyt a hóágyúkkal, de azokból ezen a hőmérsékleten csak víz jönne ki.
A szűkösebb kapacitás miatt az üzemeltetőknek 11 napra volt szükségük, hogy a pályát a videóban látható minőségben elkészítsék. Éjjel-nappal működött a hógyár, így sikerült az egykilométeres pályát teljes hosszában, de csak 8-10 méteres szélességében beteríteni kb. 70 cm vastag hóval.
Az első napon mindenki ingyen síelhetett, aki valamilyen maszkban érkezett, ez a magyarázat a furcsa öltözékekre a képen és a videókban. Bár a cosplay országában nem nagyon kell motiválni az embereket egy jelmezes beöltözésre. Körülbelül 400 lelkes síelő és snowboardos nyitotta meg a szezont.
A síterep további pályáit várhatóan decemberre készítik el.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »