Menü ≡

Március 15-én indul a Snowboard Magyar Bajnokság

"Mert minden magyar snowboardosban van egy kis MURAU."

2012.01.26. | Frissítve: 2012.03.14.
Március 15-én indul a Snowboard Magyar Bajnokság Nemzeti ünnepünkön a sí óriás műlesiklással és egy délutáni közös nyitófelvonulással indul a huszadik muraui verseny. Ez utóbbin 2000 méterről, a magyar bajnokság régi emlékeit felelevenítve, koccintással egybekötött stációkat érintve jönnek le az résztvevők 2 házigazda vezényletével (Szergej és Penyec).
h i r d e t é s
A hivatalos versenyprogram megtalálható az esemény weboldalán vagy másik cikkünkben is. Magyar bajnokot avatnak 2 alpin és 2 freestyle számban és a cross számokban a deszkásoknál, de a freestyle sí és a síkrossz bajnoki címei is itt dőlnek el.

Emellett néhány érdekesség az eseményről.
  • Az én Muraum címmel fotó és videó versenyt hirdetnek a szervezők, amire a Facebook-on idei, vagy korábbi muraui videókkal és fotókkal lehet nevezni. A fődíj egy szezonbérlet és egy 100 ezer Ft-os utalvány. Szavazni, illetve "lájkolni" április 8-ig lehet majd, ezután a győztest zsűri választja ki a legnépszerűbb 5 fotóból és 3 videóból.

  • A felnőtt bajnoki címek kézzel készített díjait Visy Dóri ékszerész tervezte rozsdamentes acél és bükkfa kombinációjával.

  • A versenyeket követően az aprés ski programot színezve idén is lesz hófoci, Ollie Jam és a lányok freestyle versenye, a Pow Cukor Girls Session.

  • A bulikban a lemezjátszók mögött ott lesz Karmatronic, DJ Jami és a bakelitjeit elhozza Szergej, aki az ős-muraui partyk hangulatát idézi.

  • Paralell óriás műlesiklásban retro futamra is sor kerül, amin a muraui verseny egykori indulói állnak rajthoz. Itt legalább egy korabeli cuccot (sapka, ruha, deszka) viselniük kell. Szombaton tehát a retro futam keretében a régi idők nagyjai, korhű szerelésben találkoznak a rajtnál, hogy újra összemérjék tudásukat!

  • Majdnem teljes a freestyle zsűri, melyben idén 2 síbíró is helyet kap. Rigler Miklós, Makács Péter, Szigeti Viktor (aki címvédő, de sérülése miatt nem indul), Sipos András és Bánkúty Bence ott lesznek a pódiumon.

  • Az eseményen már a 2012/13-as szezon Atomic léceit is ki lehet próbálni ingyenesen. A muraui hóviszonyok pedig az enyhébb idő ellenére is tökéletesek.
Készülnek a díjak
Készülnek a díjak
Az idei program sok mindenben hasonlít a megszokott menetrendhez. Snowboardban a paralell szlalom, paralell óriás, boardercross és persze a látványos big air és slope style számokban avatnak bajnokokat. Síben is ez a szabad stílusúak országos bajnoksága, de emellett sí crossban is ez a hivatalos OB. Emellett az alpesi sízők is felvonulnak és egy óriás műlesiklás teszi teljessé a sportprogramot.
Ami pedig a jubileumhoz köthető érdekességeket illeti: a szervezők elárulták, hogy egy különleges nyitó eseményre kerül sor, ami március 15-én délután indul. De nem akárhonnan. A résztvevők 2000 méteren, a Kreischberg tetején, az üveghütténél találkoznak, ahonnan egy különleges program keretében közösen indulnak a völgynek.

Érdemes mielőbb foglalni, hiszen tekintettel a hosszú hétvégére, jubileumra és nem utolsó sorban a hóviszonyokra, az érdeklődés felfokozott.

20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupa

Murau, Kreischberg 2012. március 15-18.
Nevezés, szállásinfo, versenykiírás és programok:
www.fundangosports.com
2012.02.28. 09:15:51 hómániás
Hello, mindenki!

Mekkora nyüzsgés várható??? Egyáltalán elfér még ott néhány normál síelő is??? Vagy menjünk máshová???
2012.03.08. 18:59:02 lucalány
sziasztok!
én nagyon szeretnék kimenni, de még nincs fuvarom, ha valakihez beférnék, szóljon. útiköltségbe beszállok. szállás is érdekelne. köszi előre is!!
facebookon is vagyok:glavatity luca
2012.03.12. 06:27:01 boardermorton
Lucalány, visszaköszönnek a sítáboros emlékek? :)
2012.03.12. 11:07:22 kismazsola
Lucalány, hasonló cipőben járok, mint Te... Ha valaki tud segíteni, szivesen beszállnék én is. Elég sokáig voltam kollégista ahhoz, hogy bármihez tudjak alkalmazkodni :)))
Köszi!
2012.03.14. 10:39:27 Hencsi
Ilyenkor akkora a nyüzsi,hogy a normál síelő jobb ha más pályát keres,mi már jártunk így!Inkább tovább mentünk.
2012.03.14. 23:03:20 Szab
Korán kell kelni! 8-kor beindítják a lifteket...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szaküzletek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »