Menü ≡

Húszadszorra avattak magyar snowboard bajnokokat

2012.03.20.
Húszadszorra avattak magyar snowboard bajnokokat 20. alkalommal hirdették ki Murauban az év legnagyobb magyar snowboard- és sí versenyének eredményeit. Gyerekek, felnőttek, profik és amatőrök álltak rajthoz a hosszúhétvégén. A nyitó nap több száz sportoló együtt csúszott le a hegyről nemzeti ünnepünk és a jubiláló magyar bajnokság alkalmából.
h i r d e t é s
Véget ért a 20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupa, ahol öt kategóriában hirdettek eredményt. A kreischbergi fesztiválon az óriás műlesiklás (PGS), parallel szlalom (PS), sí- és boardercross, két freestyle szám: a big air és a slope stlye alkotta a versenyprogramot. Az első napon, március 15-én az érkezőket egy jó hangulatú közös csúszás fogadta: több száz síelő és snowboardos kokárdával a kabátján együtt indult neki a völgynek. A tömeg időnként megállt és közösen énekelte el a himnuszt, szavalta el a Talpra magyart és nosztalgiázott az elmúlt évekről. A stájer régió kis faluját egy egész hétvégére ellepték a magyarok, akik együtt búcsúztatták el a téli szezont és zárták le a sikeres magyar snowboard kupasorozatot. A rendezvényhez az égiek is kegyesek voltak: szikrázó napsütésben és kiváló pályaviszonyok mellett folyt a bajnokság.

Az alpin snowboardosok kimagasló teljesítményt nyújtottak mind parallel szlalom, mind óriás műlesiklásban. A felnőtt kategóriában, mindkét gyorsasági versenyszámban az abszolút győztesek Pátkai Marcell és Harmath Rózsa lettek. A világ legkedveltebb snowboard számában, a slope style-ban a snowboardosok közül Kis Benedek lett a legjobb, nőknél Tóth Ágnes. A síelőknél Csanaky Péter és Gyetvai Katalin vitte el a bajnoki címet, felnőtt korosztályban.
Az osztrák iskolában nevelkedő legjobbjaink, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor sérülés miatt nem versenyeztek, de bíróként és díjátadóként kivették a részüket a feladatokból. Big Air síben végül Trso Lukas Lego lett a legjobb, snowboardban pedig Balogh Ádám kapta a magyar bajnoki trófeát. További eredmények:
Slope Style
Big Air
Parallel Slalom
Parellel Óriásműlesiklás

Az izgalmas döntők mellett megrendezték az első retro futamot is, ahol a régi idők nagyjai korhű szerelésben álltak rajthoz, hogy újra összemérjék tudásukat. A senior versenyzők barátságok jeléül fej-fej mellett csúsztak le a pályán.

Az eredményhirdetés egy óriási közös ünneplésben ért véget, ahol a versenytársak együtt örültek egymás sikerének. A bajnokságon kívüli rendezvények, így az ollie jam, a hófoci és az esti partyk tökéletesen kiegészítették a Magyar Snowboard Szövetség nemzeti bajnokságát. A hófoci barátságos mérkőzésére a MSBSZ elnökségi tagjai is kiállítottak egy csapatot, akik másodikként végeztek az Alpesi Club erős, ötfős sportolói előtt. A főszervező tiszteletére állított Fundango fotókiállítás nagy sikert aratott, ahogy a limitált darabban gyártott jubileumi pólók is.
A résztvevőknek meghirdetett fotó- és videópályázatra még március 25-ig lehet nevezni az elmúlt 19 év, vagy az idei esemény legjobb felvételeivel. A legjobbak között muraui szezonbérletet és egy teljes szezonra való ruhát sorsolnak ki a szervezők.

A rendezvény támogatói voltak:
Fundango, Otp Junior, Burn, Dockyard, Bankár mulató, Strongbow Gold, Alpesi Club, Relax, Offline, Síelők.hu, Whiteline, Magyar Snowboard Szövetség, Smith Optic, Go4Travel, Kreischberg
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szaküzletek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »