Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Húszadszorra avattak magyar snowboard bajnokokat

2012.03.20.

Húszadszorra avattak magyar snowboard bajnokokat 20. alkalommal hirdették ki Murauban az év legnagyobb magyar snowboard- és sí versenyének eredményeit. Gyerekek, felnőttek, profik és amatőrök álltak rajthoz a hosszúhétvégén. A nyitó nap több száz sportoló együtt csúszott le a hegyről nemzeti ünnepünk és a jubiláló magyar bajnokság alkalmából.
Véget ért a 20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupa, ahol öt kategóriában hirdettek eredményt. A kreischbergi fesztiválon az óriás műlesiklás (PGS), parallel szlalom (PS), sí- és boardercross, két freestyle szám: a big air és a slope stlye alkotta a versenyprogramot. Az első napon, március 15-én az érkezőket egy jó hangulatú közös csúszás fogadta: több száz síelő és snowboardos kokárdával a kabátján együtt indult neki a völgynek. A tömeg időnként megállt és közösen énekelte el a himnuszt, szavalta el a Talpra magyart és nosztalgiázott az elmúlt évekről. A stájer régió kis faluját egy egész hétvégére ellepték a magyarok, akik együtt búcsúztatták el a téli szezont és zárták le a sikeres magyar snowboard kupasorozatot. A rendezvényhez az égiek is kegyesek voltak: szikrázó napsütésben és kiváló pályaviszonyok mellett folyt a bajnokság.

Az alpin snowboardosok kimagasló teljesítményt nyújtottak mind parallel szlalom, mind óriás műlesiklásban. A felnőtt kategóriában, mindkét gyorsasági versenyszámban az abszolút győztesek Pátkai Marcell és Harmath Rózsa lettek. A világ legkedveltebb snowboard számában, a slope style-ban a snowboardosok közül Kis Benedek lett a legjobb, nőknél Tóth Ágnes. A síelőknél Csanaky Péter és Gyetvai Katalin vitte el a bajnoki címet, felnőtt korosztályban.
Az osztrák iskolában nevelkedő legjobbjaink, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor sérülés miatt nem versenyeztek, de bíróként és díjátadóként kivették a részüket a feladatokból. Big Air síben végül Trso Lukas Lego lett a legjobb, snowboardban pedig Balogh Ádám kapta a magyar bajnoki trófeát. További eredmények:
Slope Style
Big Air
Parallel Slalom
Parellel Óriásműlesiklás

Az izgalmas döntők mellett megrendezték az első retro futamot is, ahol a régi idők nagyjai korhű szerelésben álltak rajthoz, hogy újra összemérjék tudásukat. A senior versenyzők barátságok jeléül fej-fej mellett csúsztak le a pályán.

Az eredményhirdetés egy óriási közös ünneplésben ért véget, ahol a versenytársak együtt örültek egymás sikerének. A bajnokságon kívüli rendezvények, így az ollie jam, a hófoci és az esti partyk tökéletesen kiegészítették a Magyar Snowboard Szövetség nemzeti bajnokságát. A hófoci barátságos mérkőzésére a MSBSZ elnökségi tagjai is kiállítottak egy csapatot, akik másodikként végeztek az Alpesi Club erős, ötfős sportolói előtt. A főszervező tiszteletére állított Fundango fotókiállítás nagy sikert aratott, ahogy a limitált darabban gyártott jubileumi pólók is.
A résztvevőknek meghirdetett fotó- és videópályázatra még március 25-ig lehet nevezni az elmúlt 19 év, vagy az idei esemény legjobb felvételeivel. A legjobbak között muraui szezonbérletet és egy teljes szezonra való ruhát sorsolnak ki a szervezők.

A rendezvény támogatói voltak:
Fundango, Otp Junior, Burn, Dockyard, Bankár mulató, Strongbow Gold, Alpesi Club, Relax, Offline, Síelők.hu, Whiteline, Magyar Snowboard Szövetség, Smith Optic, Go4Travel, Kreischberg
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Hotel Alpin Murau csillagcsillagcsillag
A hotel 2006 végén nyitotta meg kapuit az Alpok szívében, Murauban, mely kedvező áraival, barátságos vendéglátóival várja egész éven át az aktív sportok szerelmeseit. Szauna, csoportszoba, internet, sítároló van a házban!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Relax Resort Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
2008-ban épült modern, színvonalas szálloda a kreischbergi pályák tövében, kb. 150 méterre a kabinos lifttől! A 6. emeleten található, panorámás wellness szolgáltatásai: élménymedence, szaunavilág, fitneszterem, gőzfürdő, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Da Capo Hotel
2014 januárjában újranyitott szálloda magyar személyzettel, a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 400 méterre. 2, 3 és 4 ágyas tágas szobák reggelivel, vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.