Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A legfrissebb érdekességek a torinói Téli Olimpia előtt

2006.02.06. Bata Attila

Giorgo Roccát, a házigazdák nagy kedvencét és a műlesiklás nagy esélyesét érte az a megtiszteltetés, hogy a megnyitó ünnepségen az olimpiai esküt mondhatja. Az eskü szövegét eredetileg még az Olimpiai Játékok atyja Coubertin báró írta és 1920-ban mondták el először.
Az eskü szövegét természetesen időről-időre aktualizálták és a jelenlegi változatot 1999-ben készítették el. Az 1972-es müncheni Olimpia óta a versenybírók és a szervezők és esküt tesznek, hogy az olimpiai eszme szellemében végzik munkájukat.

Lebetegedett az osztrák alpesi csapat Maierrel az élen

Az osztrák alpesi csapaton végigsöpört az influenza a versenyek kezdete előtt. Hermann Maier flachaui otthonában pihenget, de betegsége ellenére szerdán elindul a többiekkel Torinóba. Toni Giger az osztrák csapat kapitánya elmondta, hogy Maier mellett Rainer Schönfelder and Christoph Gruber is elkapta a betegséget, valamint a csapat segítőin is jelentkeztek a betegség tünetei. Mindhárom versenyző tagja a bombaerős tizenhárom főből álló osztrák férfi alpesi csapatnak.

Ellopták az új-zélandi csapat felszerelését

Az új-zélandi csapat számára sem kezdődik jól az Olimpia. Az alpesi és snowboard csapat már megérkezett a helyszínre - kevesebb felszereléssel, mint ahogy elindultak. A csapat kanadai átszállása közben ismeretlen tolvajok ellopták a kb. húszezer dollár értékű felszerelést. Öröm az ürömben, hogy a tolvajokat a sporteszközök nem hozták lázba és a sílécek és hódeszkák hiánytalanul megérkeztek.

A svájciak inkább a hódeszkásokban bíznak mint a síelőkben

Az eddigi legnagyobb csapattal vesznek részt a svájciak a huszadik Téli Olimpián. A 130 versenyzőtől a svájciak legalább nyolc érmet várnak. (Négy éve 11 érmet nyertek) Véleményük szerint a legnagyobb eséllyel snowboardban indulnak, hiszen a nők és a férfiak is remekül szerepeltek eddig az idényben. Másik titkos esélyesük a korcsolyázó világbajnok, Stéphane Lambiel. Alpesi síelésben nem számítanak érmekre, de a férfiaknál Ambrosi Hoffman, a nőknél pedig az utóbbi hetekben sokat javuló Fränzi Aufdenblatten okozhat kellemes meglepetést.

Josef Strobl már szlovén színekben versenyezhet

Az osztrák csapatot 2004-ben elhagyó és a szlovén csapattal készülő Josef ''Pepi'' Strobl vasárnap megkapta az engedélyt, hogy új hazája színeiben indulhasson az Olimpián. A szlovén nagypapával, útlevéllel és lakóhellyel rendelkező Strobl eddig hat Világkupa futamot nyert.  

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.