Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss porhó és napsütés Nagy-Hideghegyen a hétvégére

2006.02.10. sielok.hu

A mostani havazás jóvoltából ideális hóviszonyok várják Nagy-Hideghegyen a közönséget. A téli olimpia tiszteletére pénteken, 10-én is működni fognak a felvonók, kedvezményes áron!
Tekintettel a várható nagyobb érdeklődésre szombaton és vasárnap több síbusz áll forgalomba, és 20 további vonszolórúd a korábbi hetekhez képest nagyobb kapacitást fog biztosítani az északi nagy felvonónak. Kitűnő lesiklási lehetőségek a Hármasforrás völgyébe (3 km) és vissza az autóparkolóhoz (8 km)!

Szombaton, febr. 11-én egy különleges programra is sor kerül:

Csóványos - Nagy-Hideghegy Emléktúra

A Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács Sport- és Szabadidő Bizottsága és a Magyarországi Kárpát Egyesület 2006. február 11-én, szombaton sítúrára hívja a téli természet és a sízés barátait a Csóványosra. Találkozás a Magas Tax-i turistaház előtt de. 11-kor. Ide Királyrétről gyalog, túraléccel, vagy az inóci (cseresznyefai) autóparkolóból síbusszal lehet eljutni. A túra résztvevői a Csóványosra érkezve az 1910. februári első börzsönyi síverseny nyomvonalán lesiklással emlékeznek az elődökre. Ezt követően délután 3-kor a nagyhideghegyi turistaház előtt Sándor István, a Sportbizottság elnöke és Jeszenszky Géza egyesületi elnök megkoszorúzza a házért és a síterepekért sokat munkálkodó Tolnai József emléktábláját és felidézi Szebényi Géza tevékenységét.

A túra részletes útvonala (részben jelzetlen erdei utakon): Magas-Tax - Hideghegyi Rakodótól a piros X-en:  Égés-tető (kikerülve) - Szabó-kövek (Haramia-lyuk) - Koronakő (Vilma pihenője) - innen az orsz. kék jelzésen Csóványos (938 m). Lesiklás a zöld  jelzésen a Nyiredi rét és kastélyrom felé a Varsa-torkig, majd jelzetlen úton a Rózsa-forrás (Marcika-kút) - a Magosfa-Csóványos nyereghez, majd lesiklás előbb a kék, majd a piros háromszög jelzésen, az Oltárkőt érintve a Hideghegyi Rakodóhoz. Onnan alpesi léccel a 2-es (kis északi) pályán a sífelvonóhoz, s azzal a hideghegyi turistaházhoz, vagy futóléccel az északi pályákat és a felvonót keresztezve a Szabó-kaszálóhoz. Onnan vagy keleti irányban szekérúton a felvonóhoz, vagy nyugatnak tartva a piros +-en a hideghegyi turistaházhoz.

A túrára gyalogosan is teljesíthető (Berki Zoltán vezetésével), persze ideális sível jönni. A géppel is előkészített útvonal bármilyen sível bejárható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.