Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: Dachstein West - áramszünet

2006.02.22. Bata Attila

Tegnap az osztrák Dachstein West terepén több mint száz síelő rekedt a kabinokban, amikor az egész síterepen megszűnt az áramszolgáltatás. Majdnem két óráig tartott, amíg a Panoramajet kabinjaiból kimentették a fagyoskodó síelőket és hódeszkásokat.

Az áramszünet következtében összesen hét lift állt le azonnal, köztük a nyolcszemélyes kabinos és két ülőlift. Mindenestre sokkal jobban jártak azok, akik alatt csak a csákányos vagy a korongos felvonó állt le. Sikerült a tartalék aggregátorokat beindítani és lassan és biztonságban le tudták hozni a hosszú időn keresztül levegőben himbálózó turistákat.  

A liften rekedtek hevesen bírálták a síterep üzemeltetőit, mert szerintük semmi információt nem kaptak a hiba okáról, és sokan megjegyezték, hogy már az előző héten is hasonló üzemzavar történt, amely szerencsére akkor csak tíz percig tartott.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpendorf Dachstein West
A hangulatos 6 és 8 fős házikók 400 fő részére kínálnak kényelmes szálláshelyet, 50-450 méterre Dachstein West sípályáitól. A főépületben recepció, minishop, medence és szaunarészleg is található. Reggeli pékáru rendelésre kérhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Der Ulmenhof
2015-ben felújított, igényes, 2-8 fős apartmanok Gosauban, Dachstein-West síterepétől 2,5 km-re, az ingyenes síbusztól 30 méterre! Az apartmanok a téli szezonban 7 éjszakára foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.