Menü ≡

Halálos hórafting a horvát hegyekben

2006.02.06. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

Heten siklottak le azzal a gumicsónakkal a havas-jeges hegyoldalban a horvátországi Begovo Razdolje síterepén, amely irányíthatatlanná vált és a parkoló autók közé zuhant. A baleset következtében egy ember meghalt, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség közleménye szerint a gumicsónak túlságosan felgyorsult a jeges pályán és a benne lévők már nem tudták sem irányítani, sem lefékezni. A hihetetlenül sebességel száguldó gumicsónak annyira begyorsult, hogy nem lehetett megállítani a pálya aljában, majd átrepült a pálya alatti országút felett és beleszállt a parkolóban hagyott autókba. Egy 47 éves férfi belehalt a sérüléseibe, másik két utast komoly sérülésekkel vittek kórházba, míg a többi négy utas sértetlenül megúszta a kalandot.

A hórafting az új téli sportok közé tartozik Horvátországban, és a legtöbben az országban közkedvelt folyami raftingokon használt gumicsónakjaikat és evezőiket használják a havas lejtőkön is. Begovo Razdolje, az egyik legnépszerűbb horvát síterepe, Bjelolasica mellett található és az ország egyetlen 1000 méter felett fekvő települése.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »