Menü ≡

Majdnem megfojtott a csákányos lift egy gyermeket

2006.03.03. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

Szerencsétlen és majdnem végzetes kimenetelű balesetet történt tegnap délután a felső-ausztriai Waldhausen síterepén. Egy iskolai síelésen részt vevő kilencéves fiút majdnem megfojtott a csákányos felvonó kapaszkodója és a csak annak köszönheti az életét, hogy tanára még időben megkezdte újraélesztését.

Az fiú éppen kiszállni próbált a 400 méter hosszú csákányos lift végén, el is engedte a csákányt, de arra már nem volt ideje, hogy időben elhagyja a helyszínt és a mögötte következő iskolás utolérte és elengedte a felvonót. A csákánya beleakadta a kiszállónál veszteglő fiú bukósisakjába. A lift olyan erővel húzta a csákányt, hogy az a bukósisakot teljesen a kilencéves fiú torkához szorította.

Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy teljesen elszorítsa a torkát, szerencsére a liftkezelő a monitorán észrevette a balesetet, és azonnal leállította a liftet. A fiú segítségére rohanó tanár már csak azt tudta megállapítani, hogy nem reagál semmire és nincs eszméleténél. Szerencsére a tanárnak sikerült őt újraélesztenie, és percekkel később már reagált a hozzá intézett kérdésekre is. Helikopterrel azonnal kórházba szállították, és rendőrség közleménye szerint valószínűsíthető, hogy a balesetnek nem lesznek maradandó káros egészségügyi következményei a fiú számára.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »