Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ugratón ütközött motorosszánnal a hódeszkás

2006.03.01. Bata Attila

A huszonkét éves Chris Robinette elég furcsa, de annál kellemetlenebb balesetet szenvedett az amerikai Aspen melletti Snowmass terepén. A hódeszkás fiatalember saját magának épített a lejtőn egy ugratót, és éppen ugrani készült, amikor a lentről érkező motorosszán elgázolta. A járművet a síterep egyik munkatársa vezette. A hódeszkást kórházba szállították és megállapították, hogy eltört a lába valamint a térdkalácsa, és valószínűleg több hónapig fog tartani a felépülése.

A baleset délután történt, amikor Robinette már az utolsó ugráshoz készülődött a saját maga készítette ugratón. Már csak három méterre volt attól a ponttól, ahonnan tervezte, hogy elugrik, amikor hirtelen a semmiből megjelent előtte egy motorosszán. Becslése szerint kb. 15-25 km/órás sebességgel jöhetett szembe a jármű, amely teljesen telibe kapta és végül a jármű alá került. A sofőrnek kellett kiszabadítani a motorosszán alól.  

Robinette elmondása szerint azonnal érezte, hogy eltört a sípcsontja a bakancsban, bár azt is hozzátette, hogy kissé megkönnyebbült, mert az ütközés előtti közvetlen pillanatban nem gondolta volna, hogy élve megússza az esetet. Azt is hozzátette, hogy nem érzi magát felelősnek az eset miatt, mert nem látott olyan táblákat, hogy csak akkor lehet ugrani, ha valaki más közben figyeli a környezetet.

Tanúk elmondása szerint a járművet vezető alkalmazott nem használt szirénát, fényjelzőket vagy egyéb figyelmeztető jelzéseket, amiből a pályát használó síelők vagy deszkások tudhatták volna, hogy közeledik. Az ugrató hátsó oldalán egy beláthatatlan rész keletkezett, amely miatt egyrészt a sofőr nem láthatta a deszkást, másrészt kicsit rá is gyorsított, hogy a dombra felugorva kicsit élvezetesebbé tegye a szánkózást.

A síterep üzemeltetői három nappal később elnézést kértek a szerencsétlenül járt fiútól, akinek lábába számos csavart és fémlemezt kellett berakni, amelyeket csak hat hét múlva vesznek majd ki.  Robinette szeretné, ha kórházi kezelésének valószínűleg tetemes költségeit a síterep megtérítené, de erre eddig nem bólintott rá a síterep vezetősége. Ha nem tudnak megegyezni egymás közt, akkor az ügyvédek fogják majd folytatni a történetet.  

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.