Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Erős havazás és halálos lavinabaleset Ausztriában

2006.02.13. Bata Attila

Erős havazás és  halálos lavinabaleset Ausztriában Ausztria szenved a nagy havazástól. Az osztrák újságok egyenesen káoszról írnak a hatalmas havazások miatt. Az ország nagy részén újra a négyes fokozatú lavinaveszély lépett életbe, amely a második legmagasabb szint.
A hétvégén Bad Ischgl-ben egy éjszaka alatt 80 cm friss hó esett, Zell am See vasútállomását le kellett zárni, mert veszélyesen sok hó gyűlt össze a tetőn. Elővigyázatosságból számos épületet ürítettek ki az országban a tetőket borító vastag hótakaró miatt, mivel a múlt héten is tragédiát okozott a hó súlya alatt beomlott tető Németországban.

A magyar határhoz közeli alsó-ausztriai Türnitz mellett sítúrázókat sodort el a lavina és a csoport egyik tagjának a holttestét tegnap délelőtt találták meg. A csoport a 4. fokozatú lavinaveszély ellenére és sítúrázni indult az 1377 méter magas Tirolerkogel hegyre, amely lavinaveszélyes helynek számít a környéken.

A hatfős csoport egyik tagja nem élte túl a hóomlást. A mentést is nehezítették ezek a körülmények, először helikopteres szemlét kellett tartani a baleset színhelyén, hogy megvizsgálják egy esetleges újabb lavina veszélyét a környéken és csak utána kezdődhetett meg a kutatás.

Ausztriában ezen a héten fokozott lavinaveszély van szinte az összes hegyen. Nem árt óvatosnak lenni. A helyzetet és a balesetveszélyt csak tovább fokozza, hogy ezen a héten kezdi meg síszünetét kb. 375.000 osztrák iskolás.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.