Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ötven éve nem esett ennyi hó New Yorkban

2006.02.14. Bata Attila

Ötven éve nem esett ennyi  hó New Yorkban Vasárnapra ötven éve nem tapasztalt égi áldás ébresztette a New York lakosságát, egy nap alatt majdnem 70 centiméter friss hó esett például a Central Parkban. Az egész keleti partot erős havazás érte el és jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben.
New Yorkban utoljára 1947 december 26-án hullott ennyi hó a városra, bár akkor sokkal vadabb természetű viharban volt részük a helyieknek, amely 77 halálos áldozatot követelt. A mostani sokkal kevesebb bajjal járt, aminek a hatóságok szerint az lehet az oka, hogy a városlakók betartották a hatóságok figyelmeztető felhívásait és így sikerült elkerülni a halálos katasztrófát.

Természetesen egy ekkorra hóesést egyetlen város sem tud leküzdeni zökkenőmentesen, így itt is sok volt a járhatatlan út és a lezárt repülőtereken emberek tízezrei várták, hogy mikor szállhat fel a repülőgépük.

A nagy havazás még az olimpiai előkészületeket is befolyásolhatja, hiszen az észak-amerikai jégkorongcsapatok sztárjai a lezárt repülőtereken rostokolnak és kérdéses, hogy mikorra tudnak Torinóba érni a játékok színhelyére.

A BBC képsorozata az Észak-Amerika keleti partján végighaladó hóvihar eredményéről megtekinthető itt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.