Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás temette be Észak-Olaszországot

2006.01.28. Bata Attila

Régen látott és egyben sokak által régen is várt kiadós havazás köszöntött Észak-Olaszországra. Elsőként természetesen a kellemetlen következményeivel kellett a helyieknek szembesülniük. A környék összes repülőterét több órára le kellett zárni és megbénult a közúti közlekedés. Annál jobban örültek a havazásnak az olimpiai szervezőbizottság tagjai.

Az olasz meteorológiai szolgálat szerint 1987 óta nem volt ilyen hosszú és ennyire intenzív havazás Észak-Olaszországban. A lakosságot felszólították, hogy csak sürgős esetekben üljenek autóba.

A két legjobban érintett tartomány, Lombardia és Piedmont nagyvárosaiban Torinóban és Milánóban szinte teljesen megbénult az élet. A torinói repülőteret 90 centiméter friss hó borította és a genoai repülőteret is le kellett zárni. Genovában harminc éve nem hullott egy nap alatt ennyi hó.

A közlekedésben jelentős fennakadásokat okoz a hirtelen jött nagy havazás. A teherautókat számos autópályáról és magasabb hegyiutakról kitiltották, a vonatok órákat késnek, a gyerekeknek pedig nem kellett iskolába menniük.

Milánóban, a város központjában hirtelen 70 cm friss hó hullott, amely a fagypont alatti hőmérsékleten meg is maradt. Az előrejelzések szerint továbbra is nulla fok közeli hőmérséklet várható a környék nagyvárosaiban.

Az olimpiai szervezőbizottság valószínűleg nagy megkönnyebbüléssel fogadta a régóta várt hatalmas havazást. Az alpesi versenyek pályáit pénzt nem kímélve hóágyúzzák már egy hete, hogy az olimpiai megnyitóra minden készen álljon. A mostani havazás jelentősen segített behozni a lemaradásokat. A szervezőbizottság természetesen nem ismerte el a lemaradást és nyilvánosan csak annak örült, hogy a havazás következtében az idelátogatók az Olimpia ideje alatt csodálatos havas panorámában gyönyörködhetnek majd.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.