Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ötven év után újra havazott Portugáliában

2006.01.31. Bata Attila

Talán nehéz elhinni, de van Európán is olyan ország, ahol egy nemzedék nő fel úgy, hogy azt sem tudja milyen egy jó kis hóesés. A természet úgy gondolta változtat ezen és hatalmas hóvihart küldött az Ibériai félszigetre, Spanyolország és Portugália néhány vidékére. Egyes helyeken több mint ötven éve nem esett hó, most pedig szinte szakadt. El lehet képzelni, hogy a derék portugálok milyen reményteljes harcot vívtak az "ismeretlen" ellenséggel.

A kellemes klímája miatt a tehetősek kedvencének számító portugál tengerpartot is meglepte a hóesés. Figueira da Foz kikötőjében fél évszázaddal ezelőtt tapasztaltak ilyet utoljára. Természetesen a közlekedés azonnal összeomlott. Káosz az utakon és levegőben. A fővárost, Lisszabont, ahol 1954-óta nem volt havazás összefüggő hótakaró fedte be.

A havazás érintette a szomszédos Spanyolországot is, ahol 22 hegyi utat kellett lezárni, és további 26 útra csak hólánccal engedték fel az autósokat. A nemzetközi repülőtereken csak nagy késéssel tudták fogadni és indítani a gépeket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.