Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sok az illegális munkavállaló a karintiai síterepeken

2006.02.24. Bata Attila

Az alábbi hír valószínűleg magyar vonatkozású is lehet, ismerve a közeli osztrák terepeken és a hozzákapcsolódó vendéglátó és szálláshelyeken található jelentős számú magyar alkalmazottat. Az osztrák adóhatóság átfogó ellenőrzést hajtott végre Karintia tartomány síterepein, hogy kiszűrje azokat, akik feketén vállalnak munkát a hozzánk közeli tartományban. Nos a razzia szomorú képet fest az osztrák munkaadók törvénytisztelő magatartásáról, az ellenőrzés alatt megvizsgált alkalmazottak egyharmada illegálisan vállalt munkát a karintiai idegenforgalomban.

Még elkeserítőbb az arány, ha azt nézzük, hogy 10 ellenőrzött síiskola közül hétben találtak feketén dolgozó sí- vagy snowboardoktatókat. Az már senkit sem lep meg igazán, hogy minden második hüttében (sípályák melletti vendéglők) dolgozott valaki hivatalos papírok és bejelentés nélkül. Az adóhatóság 313 alkalmazottat ellenőrzött, akik közül 99-en illegálisan dolgoztak a síterepeken.

Természetesen jelentős a kelet-európai országokból érkező idénymunkások száma, de szintén jellemző, hogy az osztrákok is dolgoznak feketén. Sokan közülük a munkanélküli segélyt is igénybe veszik, és mellette dolgoznak illegálisan a síterepeken. Számos esetben a magyar példát követik a karintiak is, vagyis színlelt vállalkozói szerződésekkel alkalmaznak munkaerőt, megspórolva ezzel jelentős nagyságrendű adó- és járulékfizetést.

Ez volt az első ilyen jellegű komolyabb ellenőrzés az osztrák síparadicsomokban. A tervek szerint a jövőben a többi tartomány terepein is vizsgálódnak majd az adóellenőrök. Arról nem érkezett jelentés, hogy a vétkes munkaadóknak mekkora büntetést kellett fizetniük.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.