Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra indul a szezon az osztrák gleccsereken

2006.10.01.

Újra indul a szezon az osztrák gleccsereken Lassan "becsöngetnek" az osztrák gleccsereken is, és végre elkezdődhet hivatalosan is a 2006/2007-es szezon. Sajnos, az egyik legrosszabb nyarat vészelték át idén (is) a gleccser pályák.
Az európai gleccserek közül az idén jó néhány már ki sem nyitott, a francia Val Thorens pedig bejelentette, hogy jövőre határozatlan időpontig zárva tart. Ilyen előzmények tudatában, nem árt megfelelő óvatossággal kezelni az alábbi időpontokat, amelyeket az osztrák gleccserterepek tettek közzé az októberi szezonkezdet dátumaként.

A nyárból őszbe átsíelést szokás szerint a "Pow(d)er Weekend" rendezvényeivel ünneplik október 8. és 15. között. Az ünnepségek nagy részét a szokásos bulik és koncertek jelentik majd. Az egész évben nyitva tartó terepen most kb. 12 kilométer pálya várja a síelőket.

Kaunertal

Talán Európa legnagyobb szezonnyitójává nőtte ki magát az itteni rendezvény. Az idén október 13. és 15. között már huszonegyedik alkalommal rendeznek egy hatalmas bulit, amelyre idén is tizenötezer vendéget várnak. A részletes programról később beszámolunk, most csak röviden annyit, hogy összemérhetik tudásukat a hódeszkások és a new style síelők. Több mint 30 cég felszereléseit lehet tesztelni ezen a hétvégén. Természetesen lesz számos élő koncert és egész hétvégén tart a buli. 

Stubai

Itt éppen ezen a hétvégén nyitottak ki újra, de a hivatalos megnyitóra még egy kicsit várni kell. Idén október 18. és 22. között rendezik a szokásos Gleccser Testivált. Az idei megnyitó különlegességének a védőfelszerelések bemutatója ígérkezik. Számos cég elhozza legújabb sisakjait, derékvédőit, és egyéb felszereléseit, amit bátran lehet tesztelni. A szokásos hatalmas nyitóbulira szombat este kerül sor.

Sölden

Sölden kénytelen volt az idén korán lezárni mindkét gleccserét, így egy újabb 365 nap síelhető síterepet kell kisatíroznunk a térképről. Itt a szezon attrakciója a most már szokásosnak mondható Világkupa versenyek. Idén október 28-29-én már tizedszer rendezik meg a versenyeket. A sípályák annyira rossz állapotban vannak jelenleg, hogy a szezonnyitás időpontját még nem lehet megmondani.

Mölltal

Karintia egyetlen gleccserterepén a szokásos és hivatalos szezonnyitót október 20. és 22. között tartják, amelyet a magyarok szempontjából a legjobb időpontban rendezik meg, hiszen egybeesik az ünnep miatti hosszú hétvégével. A GIGA SPORT OPENING rendezvény keretében ingyenesen lehet tesztelni a legismertebb síléc és hódeszka márkákat. Természetesen lesz zene, koncertek és gleccserparty Flattachban.

Kitzsteinhorn

Salzburg legnagyobb gleccserterepe csak a november 18-19-i hétvégére tervezi az idei szezonnyitót. A "White Start Opening" rendezvényein a hazai és külföldi sportszergyártók termékeit lehet szezon előtt tesztelgetni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.