Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2006/2007: Tirol új gyöngyszemei

2006.10.11. Bata Attila

Tirol kedvelt télisport-régiói folyamatosan munkálkodnak azon, hogy a téli sportok szerelmesei magas színvonalon és kényelmesen hódolhassanak kedvenc időtöltésüknek. Már maga a név is: Tirol - téli sportolást, síelést jelent a nemzetközileg is jól ismert pályákon.
Freeride síelő Tirolban
Freeride síelő Tirolban
Az Alpok szívében az évek folyamán számos híres sírégió nőtte ki magát. Ezek mostanában egyre több újdonsággal vonják magukra a figyelmet. Ezek közül emelünk ki a teljesség igénye nélkül néhány jelentősebbet!

A jelző nem túlzás! Ausztria legnagyobb felvonója 2006. december 9-én kezdi meg működését. A nagykabinos felvonó a 3km hosszú útvonalat a hegyi állomáshoz - akár 160 személlyel - 6 percen belül teszi meg.

Az álomszép zillertali hegyek között a síelők rögtön az 5km hosszú Ahorn lesikló pályával indíthatják napukat. A lift 10m/s-os sebességével óránként kb. 1200 személy szállítására képes. Itt található Európa legnagyobb kötélpályás felvonója is. Mivel az egész Ahorn síterületet hóágyúkkal szerelték fel, a jövőben, egészen késő tavaszig tökéletesen előkészített sípályák várják a síelőket.
Fel a magasba, Felső-Zillertallba

Jelenleg Európa legnagyobb teljesítményű liftjét építik ki a Hochfügen-Hochkaltenbach-i síterületen. "Várakozás nélküli síelés" jelszó alatt zajlik a 22 millió eurós befektetés. A már üzemben lévő lift az új második lifttel együtt a jövőben egy órán belül 6000 fő szállítására lesz képes. Mindezen felül a komplett szolgáltató egység átépítésére is sor kerül. A jövőben, a 2000m2 nagyságú alapterületen egy új tervezésű síkölcsönző és több más, modern szolgáltatási egység fogadja majd a vendégeket. Az új épületegyüttest természetesen mozgássérültek számára is 100%-osan használhatóra építik ki. A nagyobb fejlesztések közé tartozik az új nyolcszemélyes ülőlift is, amelyet tetővel és fűthető ülésekkel alakítanak ki, és egészen a Kristály Hegyi Fogadóhoz visz majd fel. Onnan fantasztikus, minden tudásszintnek megfelelő lesiklópályákon élvezhetik a síelés szerelmesei a telet.

Új technológia a Galzig vasútnál

A St. Antonban található Galzig csúcson egy teljesen új technikával rendelkező  felvonó megépítésére kerül sor. A vendégek számára egy óriáskerék segítségével lehetővé teszik, hogy a beszállás a nagykabinokba a talaj magasságban történhessen. A kabinok a kötélpálya magasságából az óriáskeréken keresztül leereszkednek talajhoz, majd a beszállás után ismét a kerék segítségével felemelkednek. Ezzel a rendszerrel 28 nagykabint, kabinonként 24 személyt repít majd fel a felvonó a Galzig csúcsra. Ez óránként 2200 főt jelent. A Galzig felvonó építészetileg egyedülállóan megépített állomása is garantáltan csodálatba ejti az ide látogatókat.

Új étterem az Idalpon

Az Idalpon, Ischglben az új "Alpenhaus" étterem lázasan zajlik az átépítés. Az üzemeltető az egyre növekvő igényeknek megfelelően újítja fel, és építi át infrastrukturális egységeit a síterületeken. A 2300 m magasban található étterem a jövőben 500 ülőhellyel fog rendelkezni belső részben és 350-el a teraszon. Tervben van a felső emeleten egy napozó és egy nyugágyas terasz kialakítása.. Az új épület külső homlokzata hagyományosan kőből fog elkészülni.

Zada Hadiddal a Nordkettére

A 2006/07-ben évfordulóra készül el az új Nordkette vasút. A Franz Baumann által tervezett Hungerburg, Seegrube és Hafelekar állomások, valamint a 79 éves vasút is teljes felújításra kerül. A Seegrubéra 97 főt, a Hafelekarra 69 személyt lesz képes felvinni a felvonó. Az ismert építésznő, Zada Hadid tervei alapján kerül megépítésre egy új felvonó, amely az Innsbrucki Kongresszusi Központtól indul és a Hungerburg állomásig szállítja majd a vendégeket. Így a város központjától 27 percen belül lehetőség nyílik feljutni 2000 m magasba. A felvonó Innsbruck leglátványosabb újdonságai közé sorolható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.